破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: roy2014
打印 上一主題 下一主題

永X户口一問

flypig 發表於 20-9-2014 09:24
宣誓那幾位,我懷疑只做宣誓一職。主任係你個案的最終負責者。日後你要供幾錢,開戶信,都同主任有關。而又 ...

忘记星期六不上班,星期一再打电话。
小弟上月中申請户口解凍一次信,最近日已取到,今天到銀行没使用解凍信也可提款。。感覺永X運作較好。。
相對要用一天(不用1小時)可説是增加見識。。其它申請人銀行好像没中銀。。不知中銀户口是否没解凍做法。。有些銀行開户時已説明如有欠債可在户口即時扣丟。。。解凍欠數銀行户口真要留心。。
另官已说明
CHING....我9月23日知道申破成功,今日先聯絡到會計師。
會計師通知話戶口凍結。
請問,解凍信係要聯絡破署主任申請,定係會計,定搵番之前幫我申破個6c咖? 唔係好明白。
linglt830 發表於 7-10-2014 19:21
CHING....我9月23日知道申破成功,今日先聯絡到會計師。
會計師通知話戶口凍結。
請問,解凍信係要聯絡破署 ...

看了其他師兄帖子,提及破產頒令當日已可联络令上負責人員要求解凍。。
如你用律C申破可先與律C了解是否幫你做解凍服務
因小弟在求學途中,如有说錯请見諒
roy2014 發表於 7-10-2014 21:07
看了其他師兄帖子,提及破產頒令當日已可联络令上負責人員要求解凍。。
如你用律C申破可先與律C了解是否 ...

我自己衰,ching啲帖不停睇點申破,冇留意破左之後戶口凍結呢個point..到今日會計師講先知。
唯有聽日搵律師攪,希望好快解到凍啦!
趕住交租