破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

小小離題的破產期疑問

hkmcb 發表於 22-7-2014 00:46
女既會咁諗男方的嗎??

係女方的家人,會好大壓力
hkmcb 發表於 22-7-2014 00:02
你講得好岩,也許我今次真係當佢係結婚對象,所以諗得長遠左自然大壓力左,而且「上進心」真係MAIN POINT ...

小小壓力可以變成動力的, 愛情唔可以太過緊的, 你把對方看得太重, 你成個人會 DLV 左 ( Demonstration of low value ) 展示出低價值

女人永遠希望對方是DHV (Demonstration of High value ) 高價值   高價值不是錢, 可以係你既口才, 溝通技巧, 幽默, 某方面才華, 健康, 品味, 上進心....etc.

只要你各方面分配平衡, 工作, 朋友, 愛情, 家人, 咁先會健康發展  

破產對你人生唔一定係壞事, 只要你破完後真正發奮, 仲有大把世界  

努力, 支持你 兄弟
hkmcb 發表於 22-7-2014 00:03
佢都係搵緊10000,我5年後其實都係14000左右,的確如果要有將來打算係唔多夠 ...

個社會變左, 食飯坐車生活指數貴晒, 依家買層樓真係要幾球, 女仔點都希望結婚有個自己的家

向目標努力, 唔好逼得自己太辛苦, 有動力有目標出來結果唔會太差的

smallcat 發表於 28-7-2014 22:32
小小壓力可以變成動力的, 愛情唔可以太過緊的, 你把對方看得太重, 你成個人會 DLV 左 ( Demon ...

其實我覺得最緊要係個女仔受囉
hkmcb 發表於 22-7-2014 00:46
女既會咁諗男方的嗎??

女的家人朋友一定會.

你睇下出面點睇 振山漢子 又可知一二. 當然佢地個程度 嚴重一萬倍.

門不當,戶不對的壓力好大,睇下男女方頂唔頂得住.
小小壓力可以變成動力的, 愛情唔可以太過緊的, 你把對方看得太重, 你成個人會 DLV 左 ( Demon ...

多謝你打咁多字用心回覆
我現在考慮的是何是出手好呢?
依家岩岩破產仲未有咩錢儲到,也許再等多幾個月吧,但我又怕佢比人追左了

SORRY,感情事一向選擇困難症,總是搵野黎煩
smallcat 發表於 28-7-2014 22:35
個社會變左, 食飯坐車生活指數貴晒, 依家買層樓真係要幾球, 女仔點都希望結婚有個自己的家

向目標努力,  ...

都係既,其實依家除左冇女朋友外,破產後咩都叫順利了,只要努力捱過4年已係新天地
kumiko1030 發表於 29-7-2014 01:28
其實我覺得最緊要係個女仔受囉

我都係覺得機會50/50
flypig 發表於 29-7-2014 11:02
女的家人朋友一定會.

你睇下出面點睇 振山漢子 又可知一二. 當然佢地個程度 嚴重一萬倍.

佢初步傾落都感覺佢媽媽都有要求,唔要應付的外母
hkmcb 發表於 29-7-2014 23:53

我前度之前唔妥我老母,結果我老母又唔妥佢,我真心夾嚮中間好辛苦= ="
hkmcb 發表於 29-7-2014 23:53

有無想過,幾十年前的伯母一樣係千嬌百媚,要愛情唔要 麵包的靚妹.而今日的你女友,三十年之後一樣係
現實到極的港婦. 4個字可以解釋, 生活迫人.
hkmcb 發表於 29-7-2014 23:50
多謝你打咁多字用心回覆
我現在考慮的是何是出手好呢?
依家岩岩破產仲未有咩錢儲到,也許再等多幾個月吧 ...

唔使等的, 拍拖可以好慳, 但有一點, 佢支持你破產唔等如佢對你有feel

問題唔係佢被唔被人追左, 問題係你可唔可以吸引到佢

追= 傳統方法 = 出資源, 比時間, 金錢, 送野 做provider ---->  打女性理性flow, 死硬 (你會排左入女性"真多兵"出資源個條隊, 呢條隊同去地府無分別, 除非你老豆10億身家任你使)
咪做D表白  表白=低能   女仔鐘意你你唔使表白的  心照  唔鐘意你你表白一拒絕你就收檔, 無人咁蠢的

吸引=attraction  打女性感性情感flow --> 比較實淨

破產會令個人沉沉地, 你現在要行首先係 將破產呢件事掉左佢 ( 心理上 唔係一定死氣沉沉 )  你破產個女仔唔會有乜上心, 但你死氣沉沉就無attraction  

hkmcb 發表於 29-7-2014 23:51
都係既,其實依家除左冇女朋友外,破產後咩都叫順利了,只要努力捱過4年已係新天地 ...

仲有, 感覺你可能有少少當佢對你好就ok  拍拖同朋友是兩回事

佢對你好唔代表對你有feel  只係無反感及有好感  呢樣係正面既  

仲之你無乜錢就要玩 感性個邊, D 細位要做得靚D, 有野講有interesting small talk 思想正面  努力吧
kumiko1030 發表於 30-7-2014 01:04
我前度之前唔妥我老母,結果我老母又唔妥佢,我真心夾嚮中間好辛苦= ="

好彩係前度,過去了........
flypig 發表於 30-7-2014 10:19
有無想過,幾十年前的伯母一樣係千嬌百媚,要愛情唔要 麵包的靚妹.而今日的你女友,三十年之後一樣係
現實到 ...

希望凡是有例外啦
smallcat 發表於 30-7-2014 11:05
唔使等的, 拍拖可以好慳, 但有一點, 佢支持你破產唔等如佢對你有feel

問題唔係佢被唔被人追左, 問題係你 ...

嘩哈哈,好有經驗咁喎!!

其實我破產後反而更有朝氣,但我同佢讀COUSE識,平日見唔到面,只靠WHATSAPP聯絡,所以要出手就一定要約出街了,只是此舉考慮幾時進行而己
hkmcb 發表於 30-7-2014 12:44

其實我破產後反而更有朝氣,但我同佢讀COUSE識,平日見唔到面,只靠WHATSAPP聯 ...

單刀直入,打鐵趁熱

Demonstration of low value, Demonstration of High value 高 與 低 價 值 示 範 ,即 女 人 可 以 保 值 , 男 人 永 遠 扁 值
hkmcb 發表於 30-7-2014 12:44

其實我破產後反而更有朝氣,但我同佢讀COUSE識,平日見唔到面,只靠WHATSAPP聯 ...

唔好拖太耐  friendzone 左就麻煩   如果friendzone要拆 先要freeze out再打, 難的

出手啦, 個世界一路轉緊, 機會唔會等你
smallcat 發表於 30-7-2014 22:20
唔好拖太耐  friendzone 左就麻煩   如果friendzone要拆 先要freeze out再打, 難的

出手啦, 個世界一路 ...

其實我地都識左年半了,所以都friendzone哂