破產聯盟

樓主: vanabby1978
打印 上一主題 下一主題

已見外判,還有問題得煩惱。

吾係下化甘都得?!!!!!!!
多謝各位師兄意見,我而家清醒好多啦,之前冇做太多準備,上到去下下比人大我,
又話我惡意借!,又壓到我生活費得7000,點都好啦,呢次3300我唔會退,法庭見都
冇所謂!破產人事都有專嚴,今次唔會退縮,我睇左咁多文,發覺自已當初
見外判,真係冇準備,咩都聽佢地講!
vanabby1978 發表於 21-11-2013 21:34
多謝各位師兄意見,我而家清醒好多啦,之前冇做太多準備,上到去下下比人大我,
又話我惡意借!,又壓到我 ...

點都好呢度大家意見同想法,你自己想想點做

祝順利,
求神拜佛唔好係呢間殺手
dopod123 發表於 21-11-2013 20:26
跟本不如唔好破啦,破得產一定有啲原因,唔一定賭錢,生意

比..女..或..仔,,攪到要破大有人在,唔通外勞要我 ...

咪係  破前既支出, 唔係話外判唔可以理, 問題係人地解釋到合理支出, 唔信唔like可以法庭見, 唔係話破前所有支出都變成資產轉移  咁一個合理時間都唔可以當轉產轉移  唔通8, 9個月前正常支出都當轉移?  銀行貸款在破前8, 9月有大筆仲可以有理由懷疑你,  正常支出真係奇怪

打個比喻,  樓主8月識左個38F哈爾濱妹, 9月比條女昆走晒D錢, 咁11月攪破產, 算唔算資產轉移?  使唔使去哈爾濱刮翻D女出來, 但條女已人間蒸發, 拿住幾十個印印腳, 咁請問翻外判不如你幫我搵翻條女, 樓主絕對唔反對條女嘔翻出來 ( 如果仲搵得到既話 )

其實去夜總會外判都吹唔漲, 去夜總會可以飲酒, 訓覺, 同D女仔傾計, 心靈空虛一定要搵心理醫生或精神科?

睇醫生都唔一定搵中西醫啦, 有神棍神醫架, 外判吹得漲咩?
vanabby1978 發表於 21-11-2013 21:34
又話我惡意借!,又壓到我 ...

CHING,借問法庭的 worst case 係如何??
worst case 就係要女友嘔番3K3。
你應承外判﹐同 WORST CASE 無分別

到時女友又話 照食照玩﹐樣樣要錢。
仲可以反寸外判﹐問佢人地出團錢﹐佢回請人食玩﹐
係唔係都會留番單據呢????

dopod123 發表於 21-11-2013 20:30
嘩去MC 搵個3人打令浴使幾仟架,,,,生活費唔比就得,破產前點解唔得,.

叫到破產係理由都得   其 ...

生活費叫G 就一定唔得    因為叫G係非慣性支出   對身體無益

而且 D雞唔新鮮  食壞人架  外判為你身體著想  一定出禁制令
vanabby1978 發表於 21-11-2013 18:40
另外本人4月中,同女朋友去雲南旅行,比團費係用信用卡,一共兩位6600蚊,被外判以送禮他人為理由,
要我向 ...

當然唔合理   你問外判知唔知乜叫 "港女"

唔知既你上網 print 一疊有關港女既資料, 唔介意你燒張DVD 入埋14巴港女條片

你唔係吋佢, 你話你女朋友有精神病, 你問佢拿佢斬你責任邊個背?  你唔使吋外判, 無需要, 你只係咁講, 睇下佢點, 唔係就法庭見, 你話你好sorry, 你真係無本事追翻條女既錢, 只好睇下個官點判, 老實講, 外判真係會去個官咩? 唔比個官媽8佢乜都得   D官唔係咁得閒攪D無胃野, 你話去到 許樹哥咁大單野人地就話執得好緊姐

D細case 你做官你會唔會反問個外判, it is so ridiculous to pass me this case
smallcat 發表於 21-11-2013 21:58
生活費叫G 就一定唔得    因為叫G係非慣性支出   對身體無益

而且 D雞唔新鮮  食壞人架  外判 ...

r唔得唔去點知身體好
smallcat 發表於 21-11-2013 21:54
咪係  破前既支出, 唔係話外判唔可以理, 問題係人地解釋到合理支出, 唔信唔like可以法庭見, 唔係話破前所 ...

38F哈爾濱妹  有冇介紹先...........我要破多次
dopod123 發表於 21-11-2013 22:40
r唔得唔去點知身體好

依家D外判愈來愈狼  唔通真係睇得皇上多  唔使依規矩

權力過大從來不是好事

跑馬拉松就知, 唔得會暈低的
smallcat 發表於 21-11-2013 23:04
依家D外判愈來愈狼  唔通真係睇得皇上多  唔使依規矩

權力過大從來不是好事

應該係
dopod123 發表於 21-11-2013 22:41
38F哈爾濱妹  有冇介紹先...........我要破多次

好危險架  再破產好長時間先解得破

你唔驚好似之前 做媽媽生個單野咁   覺得條仔搵錢少  

內地老婆真係唔容易攪, 港女點吋都好, 始終好D

睇翻破署D 外判報價, 一單野真係好少, 幾舊都千零

睇來佢地係先拿左合約, 再兇D人, 驚既就比多D, 真係一盤大生意

smallcat 發表於 21-11-2013 23:09
睇翻破署D 外判報價, 一單野真係好少, 幾舊都千零

睇來佢地係先拿左合約, 再兇D人, 驚既就比多D, 真係一 ...

幾百我覺得係輸錢嘅,
總之,我努力爭取,10萬還朋友債,真實的,我唔怕。旅行要我還3300我都唔怕,
最多未上庭解釋,外判殺手留難我,我條條數都話要上庭宣誓。
smallcat 發表於 21-11-2013 23:07
好危險架  再破產好長時間先解得破

你唔驚好似之前 做媽媽生個單野咁   覺得條仔搵錢少  

我不入地獄 誰入地獄
vanabby1978 發表於 21-11-2013 23:12
總之,我努力爭取,10萬還朋友債,真實的,我唔怕。旅行要我還3300我都唔怕,
最多未上庭解釋,外判殺手留 ...

呢D野佢大下你﹐你就扮下好humble,但寸步不讓。
應該唔會上 court.你以為佢好得閒咩!!!!!!

將心比心﹐佢真係上庭﹐玩下手俾官寸。
而你無錢麻﹐就打死你都無用。佢時間人力樣樣係錢﹐
邊得閒同你玩呀????贏左佢得3K3﹐但唔係自己袋哂。
講笑咩!!同你上庭??除非好例外的情況喇。
dopod123 發表於 21-11-2013 23:11
幾百我覺得係輸錢嘅,

所以, 點解個個外判想做到D人要還錢, 唔係佢地食乜?

一個多幾舊, 有2, 3百個條數都幾和味
vanabby1978 發表於 21-11-2013 23:12
最多未上庭解釋,外判殺手留 ...

加油!  但唔需要同佢地嘈, 有D野控制唔到就扮無奈, 老實講, 潑出去既水都收唔翻啦, 佢地都白白地

借左錢都唔容易收得翻, 同女朋友傾, 咁易傾唔使咁多爭產案了, 仲之你搵D好合情合理既解釋, 你仲要演埋戲好無奈, 佢地吹你唔漲得, 況且邊有咁荒謬破產前幾個月去旅行都要嘔翻出來, 大佬, "唔係貸款唔係保險", 根本就唔合情理!  

唔係你唔想比, 係你個時根本從來無考慮破產, 破產只係你破產前幾日先決定的, 呵呵     所以, 你無任何意識去做資產轉移, 所以, 亦無理由要旅行既錢都要嘔, 咁食飯錢? 買衫錢? 點解要旅行錢先嘔?

佢地既律師團係讀書讀上腦定點? 佢地可以唔信你, 咪叫個官去決定, 佢地有乜理由叫你搵個女朋友去傾, 白白地    

如果佢地唔識經濟學, 翻去從中四讀起, 乜叫 private property rights  私有產權, 你女朋友既資產係你女朋友既, 你既係你既, 你碌左卡唔代表係你比, 班友都short short地!