破產聯盟

查看: 2517|回復: 34
打印 上一主題 下一主題

大家可以分享下減肥/增肥既心得呀!!

你地有無用d咩方法減肥??
飲食上面有無d咩營養餐單可以介紹下...
歡迎各位...提出意見

我曾經試過好多種減肥方法
包括: 纖體中心,食藥,運動...
我最肥既時候有168磅....宜家減到只有120磅..
但係我發現最大既作用就係要改變自己本來既飲食習慣
以前我好鐘意食肉類既野,特別鐘意食"雞翼",每次一食可以廿幾三十隻都得
不過人慢慢大左,而且越黎越想靚,我就改變左好多了
宜家每天我只吃兩餐
早上+中午 = 通常都係食飯/ 粉麵 ...(各種肉呀,菜呀,魚呀)都係會食既
晚上 = 通常都係食沙律/ 生果/ 清菜...
我試過唔靠任何藥物而淨係改變自己飲食,我都瘦左十磅呀(連運動都唔做)
當然唔係話一兩個月可以瘦到十磅啦!!!
*PS:暫時我分享住咁多先...遲d我再慢慢講多d我既減肥心得比大家知
增肥要心得?
admin: 增肥要心得?
要呀....我識唔小男人/女人 想肥但係點食野都肥唔到
呢d 都係一門學問黎架!!!
admin: 增肥要心得?
你咁明顯"暗示",你唔洗増"月巴".
哈哈!!!.....

我最近減肥睇醫生食藥,食到我...時夜顛倒晒d時間
果d藥係令人好精神,要捱夜又想減肥果d人真係一流...
不過短期食一兩個月都ok既..長食就...真係唔讚成了
我減左10幾年都冇瘦過...
不過我又唔係太月巴,想減磅啫,不過年紀越黎越大,瘦左d磅數冇減過...
E+一日食一餐都無辦法瘦落來!

你試下唔好淨係食一餐呀
寧願每一餐都食小小,但係分開黎食呀...

同埋晚飯果餐唔好食咁多澱粉質/肉類
多食菜同埋生果......

我聽你咁講,亦有第樣野,可能就係血液循環好差哦~
如果有上開大陸按摩呢,可以試下通淋巴(痛到叫晒救命)
我之前有40個星期係每日都通- -
我都習慣晒d痛[本話題由 annie728 於 2009-11-05 14:57:46 編輯]
我成條柴咁,想肥都肥唔到
食減肥藥會影響荷爾蒙,千祈唔好食!
zbridgehead: 食減肥藥會影響荷爾蒙,千祈唔好食!
haha...,無呀..我唸住都係食一兩個月就唔食架啦...
d藥偪作用太勁啦..可以令到我又口乾 又唔想食野,衰到宜家日夜顛倒晒添呀..
我平時訓8個鐘..宜家訓3-4個鐘都好似鬼打咁精神,攪到我日與夜都向個uhome度
成日post埋d無聊野比大家睇啦,哈哈
zbridgehead: 食減肥藥會影響荷爾蒙,千祈唔好食!
haha...,無呀..我唸住都係食一兩個月就唔食架啦...
d藥偪作用太勁啦..可以令到我又口乾 又唔想食野,衰到宜家日夜顛倒晒添呀..
我平時訓8個鐘..宜家訓3-4個鐘都好似鬼打咁精神,攪到我日與夜都向個uhome度
成日post埋d無聊野比大家睇啦,哈哈
老柴: 我成條柴咁,想肥都肥唔到
我之前有段時間去跟纖體公司減肥

佢有埋果d營養師教點食野呀,同埋點樣做均衡既
之前我都有幫d朋友問過,想"增肥"既人..點解食極都吸收唔到
之後佢比左個建議方法就係

去超市買一隻叫"蒙牛3.1定係3.5%高脂牛奶飲"早上同埋晚上訓前都飲
同埋盡量可以食多d同牛奶有關既野...
而且食野時間要均衡哦!!!
不坊試試呀...
pc狗: 我減左10幾年都冇瘦過...
不過我又唔係太月巴,想減磅啫,不過年紀越黎越大,瘦左d磅數冇減過...
人越大 ...新層代謝就會越慢~~

如果唔係太肥既話,多做一點運動~~
食番d健康既野啦...宜家保養身體緊要既
我依家真的一無所有~~~只係剩返一個對我好忠心嘅肚腩!!

見佢一日一日長大,我唔想再連累佢,有咩辨法可以幫吓我
dik06: 我依家真的一無所有~~~只係剩返一個對我好忠心嘅肚腩!!

哈哈~我都係.
dik06: 我依家真的一無所有~~~只係剩返一個對我好忠心嘅肚腩!!

哈哈 唔想洗錢 而又想減到肚腩就只有一個辦法

就係............做運動啦

我係屋企會睇住電視扭呼拉圈架woo,連續扭佢1個星期好work...

哈哈 唔想洗錢 而又想減到肚腩就只有一個辦法

就係............做運動啦

我係屋企會睇住電視扭呼拉圈架woo,連續扭佢1個星期好work...
多謝~~但而家d牛奶仲會唔會有問題?
老柴: 多謝~~但而家d牛奶仲會唔會有問題?
哈哈 蒙牛應該無問題掛....^^

另外我又分享下一個朋友仔教我 清下腸胃既心得比你知呀...
我平時一早起身食野呢,我就會肚仔痛架
之後佢教我,每一日起身飲一枝"益力多" 連續飲三日之後..
再食番早餐,就好好多lu....亦都可以試下work唔work啦
老柴: 多謝~~但而家d牛奶仲會唔會有問題?
哈哈 蒙牛應該無問題掛....^^

另外我又分享下一個朋友仔教我 清下腸胃既心得比你知呀...
我平時一早起身食野呢,我就會肚仔痛架
之後佢教我,每一日起身飲一枝"益力多" 連續飲三日之後..
再食番早餐,就好好多lu....亦都可以試下work唔work啦

小黑屋|破產聯盟

free web stats

GMT+8, 21-9-2024 01:33 , Processed in 0.057904 second(s), 23 queries .