破產聯盟

查看: 4092|回復: 26
打印 上一主題 下一主題

欠上繳未清

有無師兄在破產期完結時仍有上繳未清,是否清晒上繳才算解破,如無人反對自動解破,是否名義上已解破成功,但第5年年結要交嗎?
嚟緊下月7號就交最後一期,暫時未收到主任電話,
無人理我發的帖?
不知幾多人問過啦!
咁都可以解答下啩?我搵唔到之前的先問你哋啫,
唔使咁樣啩
唔好意思,arm arm 找過,我都找唔到
來得呢個區,大家都係破產或已解破人仕,都係有問題想搵人問下,但我發過的帖都無咩人幫忙。
在此,感到好失望
KWCHAN 發表於 19-7-2016 23:27
在此,感到好失望

係呀。我都係。

D 人死都要人做佢私人顧問都唔用搜尋。

好多人的手同腦都唔用,我都好失望。
其實你呢個問題有人已經答左你啦。不過樓主重要問而唔去搞清楚。

其實好簡單。

你要解破就要無人反對。

你在破產期內,並無跟足破署指示,就好明顯無合作啦。咁樓主會唔會覺得會無人反對你破解?
樓主無解破,咁即是仍然受破署管啦。咁你認為破署,會唔會唔理你?

老實講,當你死都唔還,破署有無人夠膽 close file?要去 ICAC 或者被人 audit 喎?我係債權人見到你唔清數,破署又解你破,我就一定報 ICAC。

咁樣即是加硬刑啦。除非你能夠說服破署話:得架啦,我唔清數,你都無事架,解我破啦!

你不停的發文問,只係想有人答你:
得架,唔駛清數就解破關人架啦。如果你想咁,好啦我答你

得架啦,唔駛清架,解破架啦!

係咁!

admin,你好似誤解我意思,我是想請教,我不是唔清上繳,只是分期在還,我上年問過主任,佢話要清晒上繳才可比番封解破信我,(當然在無人反對之下)咁我想問下各師兄有無遇過我的情況啫,之前有啲師兄係解答過,但我想問多啲,因為我今年又換咗主任
換左主任都係咁答你啦.
結局一樣.
ken2542de 發表於 20-7-2016 12:35
換左主任都係咁答你啦.
結局一樣.

Ken 哥。算啦!
其實都係想知多啲,我呢個case有無師兄試過啫,呢位Admin大哥唔使咁態度啩,我帖文請教,大家都是過來人,我文中亦無話交上繳,只不過想知係唔係交晒上繳才可close個file,第5年是否仍要報年結啫,Admin大哥,搞得個討論區,就係大家分享同是破產的問題
你唔踢我,我都唔會再上來請教啦
KWCHAN 發表於 20-7-2016 21:19
你唔踢我,我都唔會再上來請教啦

樓主,再見。祝幸運。
既然樓主走左。又話我態度差,咁我又解釋一下。

樓主一共問過 5 次。

第一次:
http://hkiva.org/forum.php?mod=viewthread&tid=15572

答晒啦。
最後重要問,

"我之前每年的餘額是分期還的,是否要8月年結後才可"

你 8 月開始,就實係過 8 月埸尾架啦。

第2次:
http://hkiva.org/forum.php?mod=viewthread&tid=15592
又問解破點知。答左啦!

第3次:
http://hkiva.org/forum.php?mod=viewthread&tid=15592
又係個樣,好清楚啦!

第4次
http://hkiva.org/forum.php?mod=viewthread&tid=15893

答完又答,問完又問

第5次
http://hkiva.org/forum.php?mod=viewthread&tid=15932
無人咁好氣啦!

其實樓主問完又問,其實想我們答一句:

你唔駛還晒都解到,唔駛驚

--------------------------------------------------------------------------

我而家就晒樓主,已經答左你啦!

唔駛還,即解破!

你又話我唔好。

我成個討論區比你問1 的千萬次啦,好唔好?你唔駛 post 啦,我 set 個 program,每日問同一樣野 10000次,咁就最合你心意。
其實點解最後一篇無人再答?

心照啦!