破產聯盟

查看: 6532|回復: 30
打印 上一主題 下一主題

22 號要開債權人會議 , 即係點 , 好驚

今個月22號要去金鐘開呢個會 , 咁即係點呀 ?
即係批左出去比出面 d 人做 ??

咁要帶 d 咩去 , 去到要做 d 咩 ?
http://www.hkiva.org/viewthread.php?tid=250&extra=page%3D2

唔好辜負寫經歷既人一番苦心 睇左先問啦
原帖由 zeta0083 於 2009-5-16 01:06 發表
今個月22號要去金鐘開呢個會 , 咁即係點呀 ?
即係批左出去比出面 d 人做 ??

咁要帶 d 咩去 , 去到要做 d 咩 ?

你話你個朵。就係名震中外的破聯的 zeta0083。你大佬係龍殺手。阿公係Ben Seven 溫!
原帖由 一怒殺龍手 於 2009-5-16 01:12 發表
http://www.hkiva.org/viewthread.php?tid=250&extra=page%3D2

唔好辜負寫經歷既人一番苦心 睇左先問啦

係係....sorry 大佬
你最好著埋破產聯盟的t-shirt去開會,件t-shirt上面印住「破產X晒」

回復 #1 zeta0083 的帖子

我無開個呢個會(開債權人會議),因為唔會資格....

你有可能:

1.你有超過20萬資產(如有樓)

2.銀行太愛你...同你找個"受託人"(係銀行同你搵,你想有多d錢都難:) )

以上我都是從網上睇到.

你開完會報告下,等大家多d料...幫下其他人.
我都係22號去開呀~~我都好驚呀~~

回復 #6 bb_q_888 的帖子

我估係 銀行有人開始做野  度左 D 屎橋出黎對付債仔

依家係多左新破產既人 ( 連埋我在內 )  都要開呢個會  我估除非債仔真係無咩收入先有機會唔駛  

我都係每個月幾千蚊人工個隻 都走唔甩 要開會 ......

請問~~如要開債權人會議,一般頒令後多久..至收到通知話要呢~~~

回復 #9 hikaru 的帖子

佢哋都話幾個月至一年不等, 冇嘢做可能仲耐啲!
問dada  .  imfxking

你幾時破產?

幾時收到要開債權人會議?

之前傾過生活費未?

現時收入?破產欠債?欠邊間銀行?

我聽聞有d銀行...你欠佢少少都搵個"受託人"比你.

受託人...好似(我唔肯定)係分到一定比例 酬金 (從你還款中收取)

所以佢地會好落力"減你" 生活費/開支.
原帖由 reborn 於 2009-5-23 02:20 發表
佢哋都話幾個月至一年不等, 冇嘢做可能仲耐啲!

謝回覆~~
如果係要...好似又幾令人擔心wor~~~

你幾時破產? ......... 3 月

幾時收到要開債權人會議?  .....  5 月

之前傾過生活費未?   ......  未

現時收入?  .... 7 ~ 8 K

破產欠債 ? ..... 大約 250K ~ 300K

欠邊間銀行 ?  .....  HXXX , Axxx

我聽聞有d銀行...你欠佢少少都搵個"受託人"比你.   ........  係希望 R 得更多

受託人...好似(我唔肯定)係分到一定比例 酬金 (從你還款中收取)   .....  答中

所以佢地會好落力"減你" 生活費 / 開支.    ................  全中

回復 #13 imfxking 的帖子

吓~我聽聞單身有最高上限...生活費8000.

你都差唔多減無可減:)

你幾時破產? 2月

幾時收到要開債權人會議? 5月

之前傾過生活費未?

現時收入?破產欠債?欠邊間銀行? 13k, 欠債300k, 今次係hxbx 同 渣x 要搵個受托人比我...

我聽聞有d銀行...你欠佢少少都搵個"受託人"比你.   好明顯係..其實我欠hxbx最少錢..都係30k左右...

受託人...好似(我唔肯定)係分到一定比例 酬金 (從你還款中收取)  yes

所以佢地會好落力"減你" 生活費/開支.  希望唔會la...但我知一定比佢地勁減

回復 #15 dada 的帖子

你地攪到我都好驚...

我都聽聞最大間d銀行最鐘意搵個"受託人"比你.

但係結果係點...真係唔知.:)

你地有最新消息報返上來....
22 號開完會點唔見哂人?

有冇人報料呀?
原帖由 bb_q_888 於 2009-5-29 04:39 發表
22 號開完會點唔見哂人?

有冇人報料呀?

22 號開完會咪在家等電話約見 下次見面時通常見3粒鐘.........

回復 #18 小林林 的帖子

你都見過呀?
收到信了, 7 月頭開債權人大會 ;

信既內容 有提及我當日仲需要接受詢問及提供資料  當日必須要出席, 否則屬藐視法庭會被起訴  

唔知到時會問 D 咩 ?