破產聯盟

查看: 2551|回復: 33
打印 上一主題 下一主題

如無意外,聽日就係新開始!

今日下晝收到律師電話,提我聽日判令。同埋叫我可以約交文件,我問係咪confirm左無問題。佢話最終要等聽日頒令先知,但佢地已經收到通知不用上庭即係9成99沒問題。

自己唔生性,過去十幾年都係幫銀行打工咁滯。跟住4年要好好計劃檢討自己,4年後可以俾屋企人更加好嘅生活。

多謝呢兩個月黎俾過意見我嘅師兄師姐,係度睇到好多好有用嘅資料同意見。真心感激!
Me2.
你就好啦!聽日唔使去!我就預備好一大堆文件!同埋都自己係半個月前就約好左交文件!
預計聽日上完庭就即刻去攞開戶信!
再入屯門交文件!之後再去開戶口!
上星期聯絡左銀行!銀行職員話好多人都可以要求用反舊戶口!唔一定要開新戶口!
希望大家聽日都順利啦!聽晚再黎報告一下!

世界貓兄, 放心啦, 聽日等頒令, 律師好少失手, 從新過新生活  好運 其實大部份人都係同銀行打工, 只係, 好多係供樓打工, 同供卡數打工, 兩種工係好唔同, 供樓將來成為自己, 供卡愈供愈大煲
所以, 欠債的人全部都要早D去面對, 早D解決問題!

放 心 WORLDCAT HING 律 師 好 少 失 手
man3x 发表于 10-9-2012 21:20
Me2.
你就好啦!聽日唔使去!我就預備好一大堆文件!同埋都自己係半個月前就約好左交文件!
預計聽日上完庭 ...

除左唔洗上庭,無乜分別。都係要約交文同去攞解涷信。
你會唔會開完戶口先去交文件呀!見其他人都話最少對文件對半個鐘,有啲要搞成個幾鐘。驚你趕唔切開戶口。
係咪覺得今日太陽特別光亮呢 ?

而家至知甚麼叫"海闊天空" !
smallcat 发表于 10-9-2012 22:21
世界貓兄, 放心啦, 聽日等頒令, 律師好少失手, 從新過新生活  好運 其實大部份人都係同 ...

其實我應該用緊張黎形容,唔係擔心。
多謝關心!
天帝 发表于 11-9-2012 11:05
放 心 WORLDCAT HING 律 師 好 少 失 手

多謝師兄關心,呢幾日真係有啲緊張。
301 发表于 11-9-2012 12:10
係咪覺得今日太陽特別光亮呢 ?

而家至知甚麼叫"海闊天空" !

係,仲特別熱!
揹主幾佰頁紙通街走。

但心情good good.
題外話,早半個鐘前收到其中一間銀行追數....... 我先記起還錢呢個問題,上一個月雖然出唔到糧,但亦唔洗諗點還錢。原來個人係輕鬆好多。

今日搞掂交文件,再等傾生活費就完成。之後4年可以好好計劃將來。
新的開始, 希望在明天.
worldcat 发表于 11-9-2012 11:28
除左唔洗上庭,無乜分別。都係要約交文同去攞解涷信。
你會唔會開完戶口先去交文件呀!見其他人都話最少 ...

因為佢要我去屯野文文件...而我又住葵涌區..
我唔想係好遠既地方開戶口..因為有時..有d野如果要跟進..佢要你去反開戶口個間銀行攪...下下走入屯門..真係唔方便囉..我情原快快手去反自己方便既區開囉..
man3x 发表于 12-9-2012 10:44
因為佢要我去屯野文文件...而我又住葵涌區..
我唔想係好遠既地方開戶口..因為有時..有d野如果要跟進..佢 ...

緊係啦,銀行近啲好啲。只係驚你趕唔切,你搞掂就好喇。
禽日,我都全部搞掂晒,鬆一口氣。今日可以休息下。
未呀...要等多一個星期先得..衰自己填form...衰埋d底能野...哈哈
worldcat 发表于 12-9-2012 11:20
緊係啦,銀行近啲好啲。只係驚你趕唔切,你搞掂就好喇。
禽日,我都全部搞掂晒,鬆一口氣。今日可以休息 ...

世界貓兄, 話左你實得    律師好少失手 唔係比同行笑到面黃
worldcat 发表于 11-9-2012 13:31
多謝師兄關心,呢幾日真係有啲緊張。

每 個 人 在 呢 D 階 段 刀 難 免 有 D 緊 張
天帝 发表于 12-9-2012 12:09
每 個 人 在 呢 D 階 段 刀 難 免 有 D 緊 張

我無喎..完全無緊張....可能因為呢十幾年..我都已經慣左無用信用卡既日子...覺得好好添...
依家都只係手續上既問題...
man3x 发表于 12-9-2012 11:24
未呀...要等多一個星期先得..衰自己填form...衰埋d底能野...哈哈

估唔到交文件都好快,十分鐘唔洗就對好晒。
提一提有關份問卷,就算啲問題唔關事都係剔"否",空格就斜線劃左佢。
smallcat 发表于 12-9-2012 11:37
世界貓兄, 話左你實得    律師好少失手 唔係比同行笑到面黃  ...

he he!
等通知幾時傾生活費。
man3x 发表于 12-9-2012 12:22
我無喎..完全無緊張....可能因為呢十幾年..我都已經慣左無用信用卡既日子...覺得好好添...
依家都只係手 ...

吾 係 有 冇 信 用 卡 用 關 係 , 係 等 頒 令 時 刀 會 有 D  緊 張 , 明 知 6C 搞 應 該 冇 問 題 , BUT 人 就 係 咁 樣, 自 己 比 自 己 壓 力