破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

以後做人真係自私D算數

發表於 5 天前 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
各位同學!又係我!話說今日返緊工!見到便利店有個貓仔筆袋幾得意!跟住我買左!諗住放工拎返屋企送俾個囡!開心下!哄下小朋友.….. 返到屋企我拎住個筆袋行埋囡囡度話:爸爸買左個筆袋比妳????睇下鍾唔鍾意….! 囡囡接左個筆袋就話:多謝爸爸……就係依個時候….. 女人就大聲話…. 都話你死性不改架啦!破產仲買!又同個囡講…. 依D人冇用架!唔好要…買埋D垃圾.. 一手搶咗個筆袋丟落地!!叫個囡入房瞓覺!唉……. 算啦….. 係我自己一直以為可以用時間證明一切會變好!!個一刻我同自己講….. 做左自己要做嘅嘢!負起自己應負既責任!唔好再比希望自己!每月收入淨返D比自己!令自己每日過得開心就算!為自己打算下!
發表於 5 天前 來自手機 | 只看該作者
及早離婚,唔係他朝一日火姐眼上黎又一宗家庭悲劇
一路唱一路播鄭伊健感激我遇見感化佢。
mirror0822 發表於 16-9-2024 23:48
一路唱一路播鄭伊健感激我遇見感化佢。

見到你回復我笑佐,好鬼衰吖你
師兄你好忍得…一次又一次都係咁受
發表於 4 天前 來自手機 | 只看該作者
事出必有因,你曾經做過咩事令到老婆咁憎你。
你個囡又幾乖喎!忍多9個月就畢業,到時有錢,睇你老婆有無咁顛,不過呢d女人,肯定楂乾你!
師兄 你咁都忍到 其實做左咩事個老婆都唔應該咁樣喺個女面前做啲咁嘅行為囉 師兄你當日衰咩佢咁憎你
破產啫,又唔係殺人放火,Kenny兄,人生流流長,你真係好好諗下以後條路點行
 樓主| 發表於 4 天前 來自手機 | 只看該作者
Yuyuyuu 發表於 17-9-2024 00:03

淨係話結婚之後就係要滿足佢!養佢係責任!自己要做全職主婦!!唉….
 樓主| 發表於 4 天前 來自手機 | 只看該作者
Yuyuyuu 發表於 17-9-2024 00:03

破產係因為媽媽!過身…爸爸返地盤嘅…. 太傷心身體轉差⋯⋯唔可以再返!(心臟問題)..!成年冇收入…. 我一個人搵錢!處理媽媽白事既錢同全屋開支太大!之後去借銀行同信用卡現金透支!完全唔係賭錢!舉手之前我同爸爸都商量過!但係女人就覺得我破產影衰佢!所以佢覺得我累咗佢!俾唔到榮華富貴佢
離婚啦!做大戲咩!
咁辛苦點解唔離婚
有冇諗過呢段婚姻可能係錯?小心小朋友情緒,吾好以為佢乜都吾知
發表於 4 天前 | 只看該作者
盡快放手啦,日日呻唔係辦法
自己條命生成。。要怨就怨自己克夫。。
個女人有本事就興家旺夫啦。。。。
自己陀衰家無公主命就扮公主。。。咁樣DIU 7 佢。。再離婚啦
食得咸魚抵得渴,佢肯比說話你聽算好 唔理你仲驚
個老咁咁差 通常個老公都唔係啲咩好人
師兄,你EQ太高啦
發表於 3 天前 來自手機 | 只看該作者
全部教人離婚傻傻地。感化佢咪得。