破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

呢排大家係咪多收咗D九唔搭八追數信?!

破左就快成年,正式盼咗令後風平浪靜~

但到呢排大半個月內已收到兩封追數信,一封有寫公司排頭(係之前借落D二線黎),我打返去佢地公司電話同佢地講小弟已經破咗成年,乜你地公司無溝通嘅咩?你哋咁樣再追,我會去灣仔放債人牌照投訴科度投訴你地!跟住聽電話個員工就好有禮貌哋答.....都係果D野(我哋會Mark低返你現在記錄再通知公司更新翻....各樣那樣..)

到第二封信,呢封就冇提供公司排頭,封信白紙一張都係寫嗰啲嘢..見字速回XXX,唔係就上門各樣那樣,留咗一個手提電話號碼,同所謂嘅檔案號碼,但係呢個檔案號碼,前面某幾個英文字(亦都係我之前借嘅二線公司名),不過我都費事理佢~擺明就係賣料氹水魚落搭。

小弟亦唔係老破新手,呢啲信其實可以完全不理,不過見有排頭公司名嘅信咪打返比佢哋公司(當同佢講聲更新返個資料),如果淨係留手提電話嗰啲,基本上全部都係白撞,千祈咪做傻仔打返去封信果D手提no揾乜xxx生,全部都係釣魚,睇下邊條水魚上釣戇居居走去還錢比佢哋,大家小心也!

都係想睇下大家呢排有冇收到呢啲九唔搭八信!?
有 公司都收到 我打左去咗次 仲話我講大話破產 依家都依然日日打黎公司 唔知仲會唔會第二次寄信
收到財務公司委託嘅收數公司,喺網上印埋一堆破產簡介,話要還錢,冇理到,最近收到話要去小額錢在審裁處,正諗住打電話俾佢同佢講你唔知道當事人已經破產咩