破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

出糧問題

我啱啱揾6c申請咗入學,我出糧一定要中x出糧,咁7月期糧一定凍結咗,出票比我,如果我唔入住銀行,等多一個月 到頒令時攞解凍書去中X入票,會唔會比主任訓話要上繳?
申請咗入學之後,攞咗Number,過幾日可以去其他銀行開戶口。咁就可以入支票。我都係申請入學之後開戶口, cmB x隆 同建x銀行都開到,一直用到頒令。
ericlee402 發表於 21-6-2021 14:11
申請咗入學之後,攞咗Number,過幾日可以去其他銀行開戶口。咁就可以入支票。我都係申請入學之後開戶口, c ...

請問師兄頒令後永x幾時凍結戶口?
ericlee402 發表於 21-6-2021 14:11
申請咗入學之後,攞咗Number,過幾日可以去其他銀行開戶口。咁就可以入支票。我都係申請入學之後開戶口, c ...

開戶唔係要公司僱傭合約嗎? 之後連張form fax返俾主任嗎?  請問師兄攞什麼number?...小弟新人8號頒令好多唔明
我係壞人 發表於 21-6-2021 16:46
開戶唔係要公司僱傭合約嗎? 之後連張form fax返俾主任嗎?  請問師兄攞什麼number?...小弟新人8號頒令好多 ...

佢個隻係頒令前偷雞去開戶. 唔係頒令後找受託人開戶.