破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

今日獲頒破產令

今日終於係四年破產期既開始,心情有D忐忑
下星期要交文件去委托既律師樓,不過佢地又話無時間
話要下個星期三至下個星期五先得閒交文件,不過我又攞唔到假
同埋我想問呢我係咪全部文件都要帶呀,包括要供養既人既副本
同埋因為租約唔係我個名亦攞唔到租既收據不過都係報左二千三租金啫
如果我公司無糧單,可唔可以叫公司寫封信當入息証明??
希望大家可以提點下我個日要帶咩啦,唔該
原帖由 CPKing 於 2009-7-24 18:08 發表

同埋我想問呢我係咪全部文件都要帶呀,
Basically YES, please make copy of the submitted documents / bills.
Filing by date and type. Generally, they only allow 30mins for you, so be well prepared and n ...

thanks
包括要供養既人既副本

補充:如是供養父母,你最好帶埋你張出世紙影印本比佢哋,
佢哋話咁樣先証明到你哋父母/子女的關係.
原帖由 nokia 於 2009-7-24 21:29 發表
包括要供養既人既副本

下~~~~~唔係掛~~~~咁都得
原帖由 nokia 於 2009-7-24 21:29 發表
包括要供養既人既副本

但我供養外父外母同埋一個湊大我既人啵全部都無關系點搞
原帖由 CPKing 於 2009-7-25 19:03 發表

但我供養 外父外母
It would be difficult, since they are not directly relative with you.
Anyway, I will still try if I was you. No harm for trying.

同埋一個 湊大我既人
I am afraid it is not allo ...

外父同外母就同我一齊住既,咁唔知會唔會容易D
咁我一路都比開錢湊大我個人,咁即係依家唔可以再比錢佢呀?
咁不如全部人去攞公援可能仲有so...
咁如果當人地幫我睇仔又可唔可以呀,我地2公婆都要做野...
咁如果搵人湊仔係一個支出係列入邊一項開支度?

湊大你嗰個人,同你是什麼關係? 如果你講得出理由,我覺得可以試吓,但批唔批未知。

例如 : 你是孤兒,是佢由領養,而佢膝下無兒無女,現在由你供養佢。