破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

開新銀行戶口問題...

想向咁多位求助,

想問吓有冇人試過老破期間取消用緊嗰個銀行戶口,然後再申請第二間銀行戶口
是咁的...
我老破之後開左恆生戶口,但轉左工之後一定要開另一間銀行戶口,
咁去到恆生取消戶口原來一啲文件用嚟証明"已經取消戶口"都冇,剩係話會有封信寄返住址會有証明,
點知封信寄到嚟,剩係寫結餘係"0"蚊,冇一個字有表達到取消左戶口...
咁李周因為咁唔肯出信比我去開另一間銀行,
我再上過恆行追...佢話有一個唔知咩申請"終止戶口証明"之類既嘢要收100蚊...
請問有冇師兄試過呀?
我都"哎"李周出信比我開另一間銀行戶口既信,不過佢要一手交一手,
要有取消銀行信既証明先比開戶口信比我....
就出糧喇...比佢玩死.......
李周畢業生路過,同師兄一樣情況我當時係匯豐要比150蚊出信然後同李周約好左幾時交收然後去一手交一手,然後你要有心理準備你申請新銀行既時間係會比較長因為新銀行要比寫字樓睇過晒你啲文件先開戶唔似一般比錢開戶口,我自己當時就要去兩次先攪到
李周啲姐姐都算正常,下次有咩變動最好追問多兩句佢地都肯答,但你要主動問有冇野要注意同提供
恒生銀行好q煩呀而家