破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

開戶口同生活費問題><

本人個案:3間財務(安x兄弟,花其,同幫文), 信用卡就3張(x銀,一張易達$一張visa同花其visa)

我搞左破產今個月30號就上庭 . 我想問下因為我公司出糧只可以用哩3間銀行出糧(滙風'''4年前有單洗黑$案有人用左我戶口洗黑$搞到我開唔到戶口不過以4年前""")

(行生, 同  x銀""中銀之前有個戶口,不過差佢$30000).如果我去問主任囉開戶信邊間先會開得到比我><

生活費:我本身搬左出黎同女朋友住"佢朋友名間公屋..所有水,電,煤,屋租都唔係我名但我交$的.請問我點寫我生活費我乜証明都無><

謝謝咁多位解答個論壇真係好好解決左我好多問題,不過我哩d問題有d同大家唔同所以先大膽發問)..謝謝
>.<
多謝分享,

主任開戶信照理間間都得,
但批唔批開就銀行自己事,
主任都控制唔到.

生活費你負責但無單據,
但你真銀交比人喎,
收據簽收都有掛.
主任真係查架.
多口問題:

你債權人:花X,中X,邦X,追數情況應該很靜,對嗎?

安X就不清楚,可否告知..?

原帖由 無奈仔 於 2009-6-23 15:11 發表
本人個案:3間財務(安x兄弟,花其,同幫文), 信用卡就3張(x銀,一張易達$一張visa同花其visa)

我搞左破產今個月30號就上庭 . 我想問下因為我公司出糧只可以用哩3間銀行出糧(滙風'''4年前有單洗黑$案有人用左我戶口洗黑$ ...

無論帳單上的名字是你或你女友,理論上是要平分有關開支.

除非你女朋友失業,咁你就可以大條道理話需要全數負擔所有開支.
原帖由 301 於 2009-6-23 15:20 發表
多謝分享,

主任開戶信照理間間都得,
但批唔批開就銀行自己事,
主任都控制唔到.

生活費你負責但無單據,
但你真銀交比人喎,
收據簽收都有掛.
主任真係查架. ...

樓主個 case 有另外考慮因為前個HXB戶口有問題,唔關破產事。
多口問題:

你債權人:花X,中X,邦X,追數情況應該很靜,對嗎?

安X就不清楚,可否告知..?<------都唔靚o架不過我咩電話都轉哂加上我搬左出去所以唔係太清楚不過d信就好多...人都成日上黎不過無人係度..

無論帳單上的名字是你或你女友,理論上是要平分有關開支.

除非你女朋友失業,咁你就可以大條道理話需要全數負擔所有開支.<-------間公屋都唔係我女友o架係佢朋友我地2個都無名o架如果比人知住人地

間公屋收返佢朋友間屋就大件事= = 單係有問題係唔係我地2個個名>.<
如果我開返x銀我出糧會唔會囉左我份糧去還$呢?

行生就無差佢地$不過佢同滙風好似子母公司咁唔知會唔會有影響4年前單野><