破產聯盟

查看: 5652|回復: 31
打印 上一主題 下一主題

新人報到

昨日上律師樓宣左誓,順便排期再婚,我的情況如下:

獅子銀行
1)循環萬應錢  $303,000
2)visa $200,000

x打銀行私人貸款 131,000 ( $3588 x 60,已還 23 期,約欠 $100,000 )

好彩一路都準時還款,x打私人貸款應該昨日過數,獅子銀行個的都未到期,也未有超額。
你想告訴一個好消息
                 一個壞消息
無論怎樣都系........正面訊息
原帖由 ely07 於 2009-6-20 13:37 發表
你想告訴一個好消息
                 一個壞消息
無論怎樣都系........正面訊息

只係想話比大家聽我都加入左破產行列,因為要再結婚才選擇破產,年紀已經大(40到尾),雖然有份穩定嘅工,係時候要為伴侶及自己的將來作出打算。
同時要多謝呢度各位網友,提供左大量資料以作參考。
律師行通知已有破產編號,佢地會幫我 Fax 去銀行。

案件編號 : HCB 87XX / 2009

上庭日期 2X-07-2009,X:XXam

回復 #3 豬公 的帖子

娶到個共患難的豬娜/你有福嗱
原帖由 豬公 於 2009-6-20 12:50 發表
昨日上律師樓宣左誓,順便排期再婚,我的情況如下:

獅子銀行
1)循環萬應錢  $303,000
2)visa $200,000

x打銀行私人貸款 131,000 ( $3588 x 60,已還 23 期,約欠 $100,000 )

好彩一路都準時還款,x打私人貸款應該昨日過數,獅 ...

X打其實呢期駛乜供比佢,

三四天點都拖到啦.

你唔識主動cut轉帳咩?
留番呢期買禮物送比老婆好過啦.
原帖由 ely07 於 2009-6-22 17:44 發表

絕對贊同,多謝多謝
原帖由 301 於 2009-6-22 17:52 發表

X打其實呢期駛乜供比佢,

三四天點都拖到啦.

你唔識主動cut轉帳咩?

sorry,可能我講得唔清楚,我 account 無錢係度,x打唔會過到數。
原帖由 豬公 於 2009-6-22 18:00 發表

sorry,可能我講得唔清楚,我 account 無錢係度,x打唔會過到數。

Good ,
right la..!
雖然你要加入我地,但係你搵到個同你一齊捱既人~係開心既~仲有,我覺得你會係一個好老公~因為你都係想你家人過得好D,所以先會行呢條路~
我都係因為有我男友支持先會行呢條路~雖然所有屋企人同朋友都唔知~但係身邊個個重要~
祝樓主白頭到老
正所謂患難見真情,可喜可賀....
原帖由 ely07 於 2009-6-22 17:44 發表

你既好日子正來臨,祝佳偶天成,早生猪仔。
原帖由 vickipig 於 2009-6-22 20:02 發表
雖然你要加入我地,但係你搵到個同你一齊捱既人~係開心既~仲有,我覺得你會係一個好老公~因為你都係想你家人過得好D,所以先會行呢條路~
我都係因為有我男友支持先會行呢條路~雖然所有屋企人同朋友都唔知~但係身邊個個 ...

多謝贊賞,不過我前妻一定唔會係咁想(最緊要係按時比贍養費),其實身邊個個人的支持真的十分重要,如果唔係都下唔到決心去處理債務問題。
多謝 pppw 及 lok196305 之祝福,希望大家都能夠捱過呢幾年,重新開始。
原帖由 老柴 於 2009-6-22 23:53 發表

你既好日子正來臨,祝佳偶天成,早生猪仔。

老柴兄,多謝祝福,不過我年紀都唔細喇,已經有一子一女,未婚妻也有一個剛升中學的女兒,沒有打算再生兒育女了,盡力栽培她的女兒成長就心足了。

回復 #18 豬公 的帖子

既然大家都咁齊心                                                
  就                  
                           祝賀豬公 豬娜  百年好合           囍  柬
                                                         永結同心

恭喜恭喜  同創美滿幸福的家園
原帖由 ely07 於 2009-6-23 13:56 發表
既然大家都咁齊心                                                
  就                  
                           祝賀豬公 豬娜  百年好合           囍  柬
              ...

恭喜  賀喜

喂 301服務公司
敬上