破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

我3月丨号開債權人大會,但我涉及宗詐騙案,請問師兄師妹指点吓呢!?

我3月丨号開債權人大會,但我涉及宗銀行詐騙案件,成百萬,咁班人會点同我傾呢!?有無師兄師姐過呢個嚴重問題呢??急急
點解涉及詐騙案
點樣涉及詐騙案?
因為被人教唆,自己起了貪念,個中間人係星展銀行
係星展銀行經理,背後係-!手安排,我只負責到銀行取$,
大家都被阿蛇拉晒,所有文件都是我簽名的,
到時到唔知点答?
嘩........咁即俾人告緊.....好難搞
hendy531 發表於 25-2-2017 22:59
係星展銀行經理,背後係-!手安排,我只負責到銀行取$,

唔係好明
https://hk.answers.yahoo.com/que ... 170110145627AA8VBE9
如果我被政府刑事罰款10000元,及控方訟費100000元,如果我申請破產,罰款是沒得不承擔吧,是否訟費因申請破產而不被追討呢?
1. Yes.

2. No. You will still be liable.

Bottom line - when the case is determined, you should ask for a consideration based on your financial situation. When the court imposed the penalty and costs as such, the court took a position that you can afford it.

The only way to do is to request a leniency.

Gary · 2 月前

簡單d,民事可免。本版版友 kuko 因民事老破,得以全身而退。理論上,刑事要負責,你入左罪未?未就同法官講無水。上左就要搵律師傾了。