破產聯盟

查看: 5101|回復: 47
打印 上一主題 下一主題

求救,請各位師兄幫忙。。。破產署[警誡]

呢兩日收到破產署打黎,叫我去金鐘個度落警戒口供,我聽到個陣已經心都震埋出黎,我上網係喇搵睇下有無人講呢方面既野,但又無,因為我真係吾知究竟呢份口供係咩黎,同係咪落得呢入口供,即係死梗,無彎轉,好擔心,麻煩各位師兄幫幫忙解答吧。。。我諗到就黎自殺其實
你係咪申破時有野隱瞞
你未講咩事落口供
cl475867 發表於 4-2-2017 11:34
你係咪申破時有野隱瞞

無。。。我知道既已經講晒,我覺得應該係破署懷疑我有資金轉移,但我認真真係係。。。同埋請問師兄 佢地會點查我有無做過
Tt123 發表於 4-2-2017 11:43
你未講咩事落口供

我破左產兩年架喇,佢無啦啦打黎叫我上去。。。其實上年,主任已經係咁打黎叫我上去吾知交代d 咩,但因為我個陣岩岩轉工 所以基本無時間上到去,同就吾到時間,星期六得閒佢地又話放假喇,攪攪下就無啦啦收到破署電話叫我上去。。。好擔心 吾知發生咩事 我根本都無做過 同埋我有無咩可以俾佢查
feelsad 發表於 4-2-2017 11:49
我破左產兩年架喇,佢無啦啦打黎叫我上去。。。其實上年,主任已經係咁打黎叫我上去吾知交代d 咩,但因為 ...

你話破處覺得你資產轉移, 咁即係有咯

不如你簡單講下你點轉移法  當然講得含蓄d 啦

feelsad 發表於 4-2-2017 11:49
我破左產兩年架喇,佢無啦啦打黎叫我上去。。。其實上年,主任已經係咁打黎叫我上去吾知交代d 咩,但因為 ...

同埋之前破處叫你上去 唔可以話唔得閒, 咁即係唔合作, 你最多可以話番工, 未必即時3, 幾日可以上到去, 但點可以話番工就無時間去交代? 你請半日假都要做架

你唔合作, 有權延長你破產期  香港地男人有邊個唔使番工? 一係未讀完書, 一係良地官, 一係退休, 一係病到番唔到或其它身體上問題, 一係做狼狗等女養
佢叫你上去, 你又唔出現, 咁佢都冇辦法, 唯有叫你去落口供
smallcat 發表於 4-2-2017 11:59
你話破處覺得你資產轉移, 咁即係有咯

不如你簡單講下你點轉移法  當然講得含蓄d 啦

但我真係無,我go到破產呢條路,係因為我俾我個兄弟呃錢 走左佬 就係咁多,無喇。。。你破產好好玩咩,想搵高d 人工又吾得,總之關係錢既就吾得。。。老實我廿歲願咋,我大把前途,有頭髮邊個會想破產
alan1alan 發表於 4-2-2017 12:03
佢叫你上去, 你又唔出現, 咁佢都冇辦法, 唯有叫你去落口供

請問師兄,係咪會好大獲,雖然我真係無咩做過,但我都好驚,請問師兄知吾知佢地會點做架,係咪告硬我
smallcat 發表於 4-2-2017 12:02
同埋之前破處叫你上去 唔可以話唔得閒, 咁即係唔合作, 你最多可以話番工, 未必即時3, 幾日可以上到去, 但 ...

我個陣係上去見主任,但其實已經成年後破署先再打黎叫我上去既
feelsad 發表於 4-2-2017 12:06
但我真係無,我go到破產呢條路,係因為我俾我個兄弟呃錢 走左佬 就係咁多,無喇。。。你破產好好玩咩,想 ...

有機會係兄弟呃錢呢個point

我估計, 即係你有筆大數唔見左, 兄弟走左路

咁你咪如實報番呢個走佬人資料   你話兄弟走左佬  你做破產官, 你都要破產人比證據你 換個角度你做破產官去睇你自己件事

樓主驚乜?

無做過都驚?咁樣就乜都可以驚。可以驚聽日中左6合彩,會唔會收唔到錢,驚一陣杯coffee 有小強,驚小弟弟唔識起身…

你上到去,米交代成件事羅,佢地找到證據就最好,叫你兄弟比番錢你天!
唔怪得D人一聽到乜野海關打來,就即刻比錢!

feelsad 發表於 4-2-2017 12:10
我個陣係上去見主任,但其實已經成年後破署先再打黎叫我上去既

咁你點都要上一次, 首先你已經唔合作

警戒你可能係唔合作, 至於交代乜你咪去交代咯, 佢地緊係搵到d原因先叫你交代, 唔係得閒得濟想見你咩? 你又唔係明星
admin 發表於 4-2-2017 12:13
唔怪得D人一聽到乜野海關打來,就即刻比錢!

admin大大, 我通常會接去佢地所謂騙徙海關, 我問佢地點解香港地講普通話既?
smallcat 發表於 4-2-2017 12:10
有機會係兄弟呃錢呢個point

我估計, 即係你有筆大數唔見左, 兄弟走左路

之前主任jl有講過呢個,point 其實
smallcat 發表於 4-2-2017 12:13
咁你點都要上一次, 首先你已經唔合作

警戒你可能係唔合作, 至於交代乜你咪去交代咯, 佢地緊係搵到d原因先 ...
我破左產兩年架喇,佢無啦啦打黎叫我上去。。。其實上年,主任已經係咁打黎叫我上去吾知交代d 咩,但因為我個陣岩岩轉工 所以基本無時間上到去,同就吾到時間,星期六得閒佢地又話放假喇,攪攪下就無啦啦收到破署電話叫我上去

樓主唔知有心定無意,其實並無講到其實最後約左無去定係根本約唔到時間。

不過咁,呢下,就真係要 office hour 上去的,公事公辦,唔通 0 神去 dont 管 king 咩
smallcat 發表於 4-2-2017 12:15
admin大大, 我通常會接去佢地所謂騙徙海關, 我問佢地點解香港地講普通話既?  ...

哎約,好驚驚啊,唔知會點呢?我幾歲人,小弟弟重有好多野未玩架!
feelsad 發表於 4-2-2017 12:08
請問師兄,係咪會好大獲,雖然我真係無咩做過,但我都好驚,請問師兄知吾知佢地會點做架,係咪告硬我 ...

你無做過, 又何來大獲 ?  電影砌生豬肉情節?