破產聯盟

查看: 2507|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

急問:開出糧户口,大家有無推介㨂邊間銀行及分行容易D?

早幾個月入學時失業啱啱今日搵到長工過幾日正式簽約,但簽約時要俾埋出糧戶口先簽得,巳立即打俾主任約咗聽日去攞開戶信,但係我唔知去邊間銀行開戶口比較容易批到,我見到有D舊post話創興開到,同埋去金鐘破處下面個間恆生都容易,唔知係咪呢?
我本身喺C子銀行同、中x銀行、建x銀行都有爭銭,係咪唔好去番呢幾間好D呢?
希望各位師兄師姐解答我謝謝
開大路既銀行,恒x出糧户口,冇最低存款額
cl475867 發表於 28-12-2016 17:25
開大路既銀行,恒x出糧户口,冇最低存款額

咁請問我同佢冇牙齒印成功開戶機會高唔高呢?
有無其他師兄有經驗分享下,因為我今日提供唔到戶口俾僱主,3號就一定要帶戶先可以簽約,如果唔係就唔知點算
小學雞 發表於 29-12-2016 01:30
咁請問我同佢冇牙齒印成功開戶機會高唔高呢?

都有機會㗎。因為我嗰時入學無爭HXBX錢。。佢由我入紙申請到依家入學都無凍結過我。。照用黎出糧
China 銀行都好快可以開到戶口的。。記得帶住址証明喔
我想到個問題,如果破左,已經開左1 個祖國銀行户口出糧,如果轉新工,公司要C 子銀行户口出糧,咁還可以問主任/外判攞信開户口嗎?
boeing747 發表於 29-12-2016 09:20
我想到個問題,如果破左,已經開左1 個祖國銀行户口出糧,如果轉新工,公司要C 子銀行户口出糧,咁還可以問主任/ ...

要另開一個就要取消原有果個 再攞開戶信開個新
行動之前問左主任點做先
我覺得開c子或恒x銀行户口好d
謝謝各位意見
c128heidi 發表於 29-12-2016 07:26
China 銀行都好快可以開到戶口的。。記得帶住址証明喔

當年我都係,一陣就搞掂了,感覺良好.....
我想問下, 我剛宣誓入學, 要下月尾先頒令. 之前一直失業, 直至早2日先找到工作. 我可以仍用原有的戶口給僱主出糧嗎? 查過戶口仍未FREEZE, 頒令後再轉戶口出糧??? 有BROTHER可以給我意見嗎???
pakeric 發表於 2-1-2017 10:58
我想問下, 我剛宣誓入學, 要下月尾先頒令. 之前一直失業, 直至早2日先找到工作. 我可以仍用原有的戶口給僱 ...

咁你應該可以去call付責個嗰個破產主任同佢講因為啱啱搵到工fax你手上新工作嘅証明文件例如合約或卡片之類,要有你個名同證明到你係邊間公司工作。睇下可唔可以保留現有戶口出糧用約佢有咁快得咁快去攞信之後去你所屬銀行去搞,不過只限於一般儲蓄戶口。如果主任唔俾保留咪去開過另一個戶口囉,記得要有三個月內地址証明(最好係正本),我之前啱啱去咗恒生開戶不過要搞成三個鐘,因為佢地要預約開户不過約咗嘅都搞個半鐘,所以建議你最好㨂早D去搞D銀行嘢以免行多轉。
小學雞 發表於 2-1-2017 23:55
咁你應該可以去call付責個嗰個破產主任同佢講因為啱啱搵到工fax你手上新工作嘅証明文件例如合約或卡片之 ...

問題係我都未知破產主任是邊個?
pakeric 發表於 3-1-2017 06:32
問題係我都未知破產主任是邊個?

問攞保留戶口信要等頒左令先 到時上完庭頒左令就即刻CALL主任話攞保留戶口信通知上庭封信有寫