破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

新借未供一間

小弟有一十一二間三四綫最後有一間富X新借七千實得五千幾已申破!如果一期都唔供會被告嗎?

應該不會為5千蚊告你,告你詐騙,他們都要有明確証據(例如: 假文件,假聲明,借$時已存心準備破及騙$),不過數目雖少,以2,3線做法及他們可能條氣有少少不順, 會繼續追或加多兩錢肉緊去追....
唔該師兄!我已入紙有NO有無必要供一期俾佢地兩千
有NO無必要再供

我之前有條近10萬新借,一蚊都冇還過,拖左幾個月破產
仲有30萬只係還左3期左右(48定60期既3喎)

佔左50%債額

全部係一個月內賭輸晒,當然我十年前已有賭錢既跡象啦
只係當時冇咁dom本,幾蚊千蚊鋸大樹咁

破前半年開始,每次都碌10萬八萬賭,
堆card slip而家仲向到,贏左,為左本、第二日早上咪十幾萬存錢機存入,再找數

無限loop,平均一星期一次
真係阿叉都知係賭鬼
過數落馬會,又有月結單紀賭,買馬買到場場有回扣,飛都cap埋(最後根本無人問過黎睇)

講完背景,講番重點:

重點唔係幾大,有冇還
而係:你有證據證明d錢流失既去向.......

賭,在現時破產法,係無問題,(前提你冇做生意/非清盤案)
賭,唔可定義為詐騙,
人地想賭贏再還比你,自己又有袋,有何不可?去先達租鋪炒iphone都係講運氣,唔通輸左就要坐監

最怕你錢銀無去向

如果你借50000,轉頭全部係atm提款,再無蹤影,人地九成會問

係冚數俾左第二間財仔

財務數冚財務數梗加好正常,
又唔係冚比朋友、親人

你有入數借據旁身就得

即係A銀行食左B銀行爛數,

你借果陣出發點純粹係想重新組織,方便管理,咁無問題
你唔會話同B銀行friend d,等佢唔洗食爛帳,搵A哽左佢咁誇張呀?

咁就與你無關

Alex2233 發表於 5-5-2016 15:09
財務數冚財務數梗加好正常,
又唔係冚比朋友、親人

因為當時有條數到期要供六千幾!所以借左去供果條數!今次破就全部一齊沒走鷄了!