破產聯盟

查看: 1966|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

求救!年報申報嗎問题!謝謝各位解答!

想問一家3口家庭(小朋友大約2歲),
一個人做野。
黄X石律師跟進本人!
雖已破產1年,已打電話!
不過仍未收到通知
傾生活費!
請問週年報傳真給破產署還是黄X石?謝謝
1)月入一萬五千元左右
2)租金+水電(大約6500元)
3)1家人的生活開支?
     3000元x2(本人和太太)+BB(4000元)
      ok?
4) 交通費:600元?ok?
5) 個人雜费+上網+手提電話費:
     500+200+200=900元   ok?

破產后的生活費最多大約可以申請到多少?
謝謝各位師兄幫忙!
謝謝各位師兄回覆!
週年報傳真給破產署還是黄X石................... 黃x石唔收fax 架喎............其實大陪份律師樓都好串. 要我地自己拎上去交或者寄掛號比佢, 記得唔好填錯或早寄
一定要留底....如果唔係到第4年你就有排煩
租金、水電、上網、手提電話費呢D都係實報實銷 交通寫夠1000

我交年報時用雙掛號寄俾外判兼有COPY留底
雖已破產1年,已打電話! 不過仍未收到通知 傾生活費! 請問週年報傳真給破產署還是黄X石?謝謝
雖已破產1年,已打電話! 不過仍未收到通知 傾生活費! 請問週年報傳真給破產署還是黄X石?謝謝
雖已破產1年,已打電話! 不過仍未收到通知 傾生活費! 請問週年報交給破產署還是黄X石?謝謝
問一下外判好一些
既然都知黃X石 你未來4年破期都係 佢地跟
有啲事 係律師樓角度大部分固有日常開支都係實報實銷
其他既 盡量報得合理 就OK
因為人人都唔同 返工地方又唔同 食幾多著幾多又唔同, 只要收支報到平衡就OK
謝謝各位師兄幫忙解答!thanks
再生俠 發表於 28-4-2016 18:01
週年報傳真給破產署還是黄X石................... 黃x石唔收fax 架喎............其實大陪份律師樓都好串.  ...

無留底會煩點咩?

無留底話要重新填過D數邊到記得 又憑空寫寫錯又要解釋一大輪