破產聯盟

查看: 2652|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

金榜掛名時--Game Rule 之改變

以前,不反對自動解破名單刊於 星島 與憲報.
如果你叫 Chan Tai Man ID A111111
在 Google Search
你只要打:
CHAN TAI MAN<A111xxx>
就會見到自己個名 同老破編號.

至於宜家,星島無左.但憲報一樣可 以 search.

到更重要的 不反對自動解破名單.以前就係 破前幾個月會刊登在 星島,後來改左 the standard.

但我搵勻 英文虎報,月底最後一個星期5,只見到 申破名單. 不反自解 就見唔到喇.
我再搵星期1-4, 都見唔到.
所以,我相信,已經無左呢樣野了.
大家唔信,可以上網望下:
http://paper.thestandard.com.hk/
TICK ISSUES, 有齊咁多 pages 類似 pdf 的形色.就1月29日,只見申破名單,
去到 9492個籌喇今年..
另文有巴打講 經濟日報搵到自己個名. 可能宜家要去買份經濟日報先知喇.

補充內容 (29-1-2016 22:47):
所謂 憲報可以search,只限申破。不反對解破通知名單都係search 唔到。

我結果死唔斷氣,走去街買份經濟日報喇。
結果就係,只有申破名單(同英文虎報一樣)。
沒有 不反對自動解破名單。結論就係 , 可能不反對自動解破名單不是刊在今日。即一月最後一個星期五。另一個可能係,已經取消左登報。(是否減左價所以省番)就不得而知了。

評分

參與人數 1城市人氣 +100 城市金錢 +100 收起 理由
301 + 100 + 100 好!好!非常好!多謝分享!

查看全部評分

你死啦,有閒錢買報紙。扣生活費
不反對自動解破名單係有登報紙, 我之前有見過, 四月解破名單出咗
cl475867 發表於 30-1-2016 06:57
不反對自動解破名單係有登報紙, 我之前有見過, 四月解破名單出咗

邊份報紙??? 幾月幾號.
我死唔斷氣,搵日去大會堂 查下又點話!!!
admin 發表於 30-1-2016 01:12
你死啦,有閒錢買報紙。扣生活費

我死....唔斷氣呀!!!
其實宜家破署放上網咪得LOL.
放報紙,點知經濟收我 $7...講起激氣.3份報紙就可以整張 MARK SIX 博一博.
12月24日經濟日報
cl475867 發表於 30-1-2016 18:21
12月24日經濟日報

Thanks!!
尾二星期的星期四!!咁真係要去圖書館慢慢搵。
星期四係因為聖誕節假提早咗登
cl475867 發表於 30-1-2016 20:15
星期四係因為聖誕節假提早咗登

I see.
即應該係最後一星期的星期五,如果該日係假期就撲前一日。
但琴日真係無。我遲d 要去圖書館查下先。thanks!
破署回覆。原來不反對自動解破名單只在4個月份。

敬啟者 ,

自動解除破產名單在每年三、六、九和十二月份在英文虎報,經濟日報刊登。

破產管理署