破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

想申請破產

請各位師兄,師姐給我意見,我本身想係卡到拎錢申請破產,因冇錢,有2個小朋友及要養我媽媽,得我老公一個返工,欠款成30萬,(之前做生意衰左)每月還款差唔多要2萬蚊一個月,真係冇力再還,但律師話如果要拎信用卡錢,要3個月後先可以搵佢攪,請問係咪架?及攪破產$16000係咪算最平呢?各位有冇可靠破產討論區,個admin又靚仔,又大隻,可以介紹比我呢?如果冇強積金係咪唔可以做呢?麻煩曬各位
我聽過律師費都可以碌卡攪。但佢話要3個月後先搵佢攪好明顯佢唔想同你碌卡做。或者你可以透支提錢出來
唔可以透支,禁錢或者同銀行借完錢再去攪破產,甘就係詐騙,
呢度唔可以叫人推介6C比你,睇到自己改改佢
破產有邊個唔係資不抵債,要唔要破,破左有咩後遺症要自己衡量,無人可以幫你做決定
你重有幾秒問野。88
破產者呢版起碼有3成版友look卡老破。
實際可能唔只。律師講係理論,現實我所知未有俾人告過。
如果咁都衰,可以買張六合彩。
flypig 發表於 16-1-2016 10:31
破產者呢版起碼有3成版友look卡老破。
實際可能唔只。律師講係理論,現實我所知未有俾人告過。
如果咁都衰 ...

我唔係碌卡破, 我都係聽返來....但你冇錢, 要碌卡破都冇辨法
alan1alan 發表於 16-1-2016 10:51
我唔係碌卡破, 我都係聽返來....但你冇錢, 要碌卡破都冇辨法

我聽律師講都一樣。但真係無水,d 人省番律師幾k添。