破產聯盟

查看: 1715|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

第一次上6c 樓

而家我係6c 樓填完野,三姓6c應該要過幾日先宣誓,但我已經收到安X電話話已經交左比收數,問我收數佬上門未?話一陣上我公司揾我
我話間公司冇做幾個月,上去揾我冇意思
而家問我今日7點前會晤會入到min 個1800蚊,晤入收數佬會上門
屋企係公屋,得我同老公 (老公都知我搞破)不過而家我大緊肚,又晤係咁想嚇餐死,但諗落,反正都要破,我最大條數又晤係佢係恆X既, 咁我仲應該要入?
Thanks
安X 張信用卡我差20000,佢話比左收數佬要再加多6000手續費都係要計去我度 >_<
破產編號都未有,唔想擔驚受怕,而又有能夠,比我會入左先(個人意見)。有no後就理鬼佢,1800買多一個月時間,最怕律c樓慢慢同你做
你講得岩,買多個月時間,6C 話下星期四先宣到誓,我等陣入左個$1800先,再打去比安 X

Thanks
因為宣誓完都唔係即時有no.又要等佢搵人交表,都要時間,落左收數唔係咁易拖,個種壓力唔係個個受得住
有BB就唔好搞咁多,能力俾到幾多就俾!當買安胎藥,買下時間
其實都係等多幾日就宣誓,幾大都拖住先,其實唔洗等No.架,到時一宣咗誓就可以同收數公司講已經搞咗破產同已經宣咗誓,而家等緊6c報No.,如果佢唔信就fax或者Whatsapp埋張6c樓收據比佢哋睇就得,唔洗太驚嘅,總之佢哋一知你破咗就唔會再有行動,最多都係打電話追你攞番個No.就record,我之前都係咁架^^
多謝各位解答,為左嚇少陣,個$1800今日都係比左,唯有希望盡快宣誓有no.
係1800當豪比佢,落左收數,唔知佢會點,間間收數手法唔同,最慘你有你拖收數公司,律c有律c慢慢覺
scs79779 發表於 2-10-2015 23:15
係1800當豪比佢,落左收數,唔知佢會點,間間收數手法唔同,最慘你有你拖收數公司,律c有律c慢慢覺 ...

6c 個度我問左佢話星期六佢地冇得宣, 唯有等星期一再打去, 問下最快可以係時, 因為等頒令都要7星期阿~~~~~~
chanctl 發表於 2-10-2015 23:44
6c 個度我問左佢話星期六佢地冇得宣, 唯有等星期一再打去, 問下最快可以係時, 因為等頒令都要7星期阿~~~~ ...

點都好...邊間都吾好再入錢..等號碼..

因為比得佢地一次...好大機會之後博大冒有號碼都照迫你交多少少...
點都好..交比6C..等號碼...專心養胎啦...
fe_charlene 發表於 2-10-2015 23:53
點都好..交比6C..等號碼...專心養胎啦...

多謝, 而家都應該冇咩問題LA,,,,,,
chanctl 發表於 2-10-2015 23:57
多謝, 而家都應該冇咩問題LA,,,,,,

安X 就吾太狼死既...日本仔或2線財仔就會狼好多...
fe_charlene 發表於 2-10-2015 23:58
安X 就吾太狼死既...日本仔或2線財仔就會狼好多...

我冇二線架, 全部都係一線銀行, 係哩張信同卡屬於 渣X安X 共同聯營卡, 佢今日安X打尼話係我過晒期冇交信用卡 至少MIN個個錢, 所以先追
而家我交完, 如果想知下期還款日都係要打去渣X, 唔係打安X

所以我都介定唔係佢係渣X 定係安X
chanctl 發表於 3-10-2015 00:05
我冇二線架, 全部都係一線銀行, 係哩張信同卡屬於 渣X安X 共同聯營卡, 佢今日安X打尼話係我過晒期冇交信 ...

渣打
要追嫁,我交齊嘢佢都拖,聲稱同事放假,但我交左成個幾禮拜,我問佢係咪可以今日宣誓,佢星期六就覆可今日去,所以追下喇姊妹!
vividada 發表於 5-10-2015 07:32
要追嫁,我交齊嘢佢都拖,聲稱同事放假,但我交左成個幾禮拜,我問佢係咪可以今日宣誓,佢星期六就覆可今日 ...

我上星期5上完去,之後一心等今日星期一打去問幾時可以宣誓,估晤到,昨日星期日中午都收到電話,話可以星期二上就上得去宣誓,做埋哩 part後,我唯有等no.