破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

破產令解除多年也出不了信用卡

我的破產令於2009年7月已解除了, 但是到現在也不能成功於銀行申請信用卡

有試過一些之前有欠債的 (如恆生, 匯豐銀行) 及應該沒有欠債的 (星展, 工行, 建行), 都不成功.

是否應該要去TU(環聯)更新資料? 如果係要點做? 要比錢申請一份再更改還是直接把解除破產通知書交給TU?

請有經驗的師兄幫幫忙指導一下, 沒有信用卡很不方便, 現在很多費用也要求信用卡繳款...自問呢幾年沒有任何欠債, 只係試過一次係安信借過私人貸款, 而且提早清數的 (借18個月, 6個月左右清數)

謝謝!!!!!
仲有个拆冲的方法,上淘宝找信用卡代付。

我想問我呢個情況其實係正常?

一般銀行要解破幾耐先可以出到信用卡? 我都有睇以上C兄的post, 就係想問下應該點update TU 我的資料?

我上網睇要比錢先可以拎到自己份信貨報告, 睇完先可以要求更改?

simon330 發表於 9-3-2015 16:08
我想問我呢個情況其實係正常?

一般銀行要解破幾耐先可以出到信用卡? 我都有睇以上C兄的post, 就係想問下應 ...

我睇左張FORM,但係有一項唔明,就係"我不同意以下參考編號所提供的資料:",個參考編號係咩?唔通真係要比二百幾先可以改到
申請恆生ENJOY消費卡,我2013年中畢業,2014年中就申請到,網上消費及自動轉帳都可以.

以下是"免費"申請 TU (環聯)信貸報告方法...

1..必須持有申請信用卡之拒絕信(要正本),
2..填表(照常申請信貸報告),但不用附同費用.
3..最近住址証明文件副本.
4.身份証副本.

以上四式文件寄回環聯,
不需個多星期便會收到"價值連城"你的信貸報告.

http://www.transunion.hk/personal/creditreportorders/mail_zh.html

唔知國內申請信用咭有咩要求呢?
301 發表於 10-3-2015 14:00
以下是"免費"申請 TU (環聯)信貸報告方法...

唔洗錢咁好