破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

剛破產,已同外判傾完生活費,公司今日話加人工,點做?

公司7月份糧會多$320 ,雖然唔多,但要申報嗎?幾時申報?
而家每星期都有parttime work, 要上報嗎?
(因為計生活費時,外判已經用上年度parttime work 的錢加入收入中)

再問年尾花紅要幾時上報同外判傾?
我1月出,是否一出了花紅就要還哂?

可否扣起部份作父母過年開支用(封利是,拜年送禮)?
還是等下年7月寫年報先報?
推薦
每個人唔同,我只係講話要換電腦,因壞咗,整仲貴過買新機.
回復 支持 1 反對 0

推薦
公司7月份糧會多$320 ,雖然唔多,但要申報嗎?幾時申報?.....最好即時申報,由佢地決定需唔需要再傾.
而家每星期都有parttime work, 要上報嗎?...呢個你傾生活費時有冇講?如果冇你咪呢次問埋囉...
(因為計生活費時,外判已經用上年度parttime work 的錢加入收入中)

再問年尾花紅要幾時上報同外判傾?要
我1月出,是否一出了花紅就要還哂? 要同你個外判傾,我申報時同時申請額外支出,批番一半俾我用.

回復 支持 1 反對 0

有無人答到我?
mickey7100 發表於 17-7-2014 12:59
公司7月份糧會多$320 ,雖然唔多,但要申報嗎?幾時申報?.....最好即時申報,由佢地決定需唔需要再傾.
而 ...

年尾花紅,可以申報有咩額外開支?可否舉例說明?