破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

填初步訊問???

有關填初步訊問有以下問題唔係好明

a)什麼時候最先察覺沒有足夠資產償還所有債務並停止付款?
我由上年3月開始已經冇交其中一張信用卡,咁係咪即係填上年3月??

b)那時你有沒有繼續經營你的業務?
係咪即係問當時有冇番工??

c)你有沒有繼續借貸?
上年10月係安X 重組過安X既LOAN同清左安X張信用卡..咁係咪繼續借貸?

THANKS!!
推薦
a)什麼時候最先察覺沒有足夠資產償還所有債務並停止付款?
我由上年3月開始已經冇交其中一張信用卡,咁係咪即係填上年3月??

上年3月開始已經冇交其中一張信用卡.
係唔係一直都唔交?? 如果交下停下,就唔好填呢個日期.
我會填開始唔交的日期.而唔係交下停下的日期
b)那時你有沒有繼續經營你的業務?
係咪即係問當時有冇番工??
如果你開公司先要填,唔開就劃左佢.
c)你有沒有繼續借貸?
上年10月係安X 重組過安X既LOAN同清左安X張信用卡..咁係咪繼續借貸?
回復 支持 1 反對 0

我只係一直冇交冇一張信用卡,其他數我有交的!!
真真正正停止所有債務付款係今年3月,
其實係咪填今年3月會好D??

唔該晒!!
有冇人解答到我
我就泥要交喇!!
如果係填今年3月,會填少好多野,簡單好多!!

THANKS ALL!!!!

singchu0908 發表於 7-7-2014 11:01
我只係一直冇交冇一張信用卡,其他數我有交的!!
真真正正停止所有債務付款係今年3月,
其實係咪填今年3月會好 ...

當你發覺無錢找數,點解要再借?
特別係10月,你要搵安X重組..係唔係蓄意欺騙??

抗辯理由我想到就係 3月仲有錢找其他數.一張唔找係想緊辦法等重組先找.
點知重組後都唔掂.只有老破.

點答呢? 我會填 申破之前的日期.

我會選擇填 開始 所有CARD/數都唔找的日期.
唔該晒,flypig
咁我識填喇!
填今年三月,
即係無再借,唔冼解䆁咁多!
就快開學喇,想快d傾生活費,重新做人