破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

低B財仔又追數

6月10號頒令,5月頭入紙,入紙後6C話出信比各債主,其實銀行數無擔心過,只怕一間煩,依X財務,所從4月底都供多期比佢,但係早二日條仆街打電話黎話今期未入數,咁我同佢講我就頒令,同埋6C出左信比你地,之後不停打電話黎大又話我唔理你其它銀行數佢地係一線,我地唔係你點都要還,我同佢講我唔還得,一係我同官講你同佢收啦,佢話我玩野無誠意傾,真吹賬,依家仲有短信叫我還錢,你地話佢係咪低B,仲留低短信証據叫我還.....
推薦
我都係借佢萬二,還左三期,只剩下欠佢六干到,佢追我都蝕本,我依家想頒令嗰日同個官講佢仲追我。
回復 支持 1 反對 0

上一次都唔應該比.
琴日新聞講,原來仲有淋紅油,就係搵個靚仔用隻紙杯,入面係紅漆,
淋一次收 $1500.
你只要堅持,俾人淋都唔科水.淋兩次佢要俾3K,
照計都唔會咁蠢淋落去.
未頒令之前,佢可以追你.
頒令後佢再追,你可以搵POLICE
所以我一向都借一線錢走都走一線係強國銀行搵個追數公司的先生仲要同我講可唔可以禮貌D之外都冇人打過電話嚟叫我玩,許生間銀行仲話你叫你律師俾埋D文件我地,我想話佢地又會知我有律師跟=口="

痕生追我還返信用卡俾佢
強國銀行個追數問我做咩唔覆銀行
星星同亞亞銀行fax文件
旗旗銀行冇追過

但唔知點解仲收到月結單.......
其實我都全部係一線錢,只有這間是二三綫,點解会借?其實係間無良中介搞老破,叫我上去,我借左之後一個仙都無比過間中介,依家仲填報埋‘佢係債主。其實我欠花花最多成二十五個,佢一早同我講有得傾,叫我慢慢還唔好去老破呀,之不過俾間中介拖住咪把心一橫去破,一拍二散.
ray 發表於 1-6-2014 17:12
其實我都全部係一線錢,只有這間是二三綫,點解会借?其實係間無良中介搞老破,叫我上去,我借左之後一個仙 ...

你咁意氣用事,既然花花話同你傾你咪唔好理嗰個中介啦,借返花花條錢還返中介錢反正仲差六千破咗咪一世囉......
ray 發表於 1-6-2014 17:12
其實我都全部係一線錢,只有這間是二三綫,點解会借?其實係間無良中介搞老破,叫我上去,我借左之後一個仙 ...

中介係呃人嫁,哄你嫁咋,初初我唔識都比人點左去顧問行到,點知道佢話就話幫你破產,又要自己上庭,佢正係幫你扲表格去法比破署,最後未執你三萬,我覺得唔對路都最後無上去,自己搵律師搞破產,我重個間顧問行,申請埋入面,佢重話搵人追我數添,宜家未又係得個講字,唔好亂信中介同顧問行
失敗者 發表於 2-6-2014 17:43
中介係呃人嫁,哄你嫁咋,初初我唔識都比人點左去顧問行到,點知道佢話就話幫你破產,又要自己上庭,佢正 ...

我去過一次,然後條女轉咗另一間我頭頭有同佢吹下,之後我block佢what apps
kumiko1030 發表於 2-6-2014 18:14
我去過一次,然後條女轉咗另一間我頭頭有同佢吹下,之後我block佢what apps

所以搵律師搞會好d