破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

正式入紙有埋破產case no比財務公司,佢地仲有權將case比出...

正式入紙有埋破產case no比財務公司,佢地仲有權將case比出面收數公司收嗎?

因我的理解係一線財務公司收數應該合法點處理
但如果比左收數公司就應該唔理我破唔玷產都煩你先

所以我的重點就係關心,如果財務公司當今日仍未比條數收數公司做,我今日就比破產case no,佢地會點......
推薦
有埋破產case no比財務公司,
佢地唔會將case比出面收數公司.

因為正牌既收數公司都唔會接,
行規也.

"黑財"則另論,
所謂"收數"咪自己做埋 !
回復 支持 1 反對 0

推薦
根據我自己的驗,財務公司收到我有關破產NO.之後,佢就真係停止左再向我追數,收數公司都無追
回復 支持 1 反對 0

就算財務公司交比收數公司收全數都冇再追????
hkmcb 發表於 10-4-2014 09:48

我就係呀!我問佢收唔收倒FAX,佢話收到,甘佢就同我講會通知停止追收所有錢
hkmcb 發表於 10-4-2014 09:48

我3月頭正式破產,1月20幾號入紙既,中間完全無追過我呀!
而且我申請既呢幾間,之前上網D人話佢地會追得好勁(但唔可以盡信,有D係真,但有D係假因為有時可能係佢地想嚇D想破產人士),但我就無人再追!

你唔好甘擔心啦!都已經申請左,無得再擔心甘多!(其實我之前都超擔心)
QAQAQA 發表於 10-4-2014 09:54
我3月頭正式破產,1月20幾號入紙既,中間完全無追過我呀!
而且我申請既呢幾間,之前上網D人話佢地會追得好勁 ...

謝謝你的意見

加油呀!祝你一切順利
301 發表於 10-4-2014 13:01
有埋破產case no比財務公司,
佢地唔會將case比出面收數公司.

非常清楚,thx
財仔交數比出面收數公司 係要比錢人地做野 明知你都破產 仲點咁笨7比錢人地去追你數 明知都收唔番 黑財另計