破產聯盟

查看: 3009|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

我想問下各位師兄師姐,破產之後信用卡之前碌過的手提∕...

我想問下各位師兄師姐,破產之後信用卡之前碌過的手提∕電器/傢私,如果我係分期付款,破產後我要自己付款返嗎?比如分十二期,交左四期,之後破產,甘係米之後个八期要自己交返????
推薦
信用卡分期唔關事,你用嘅時,信用額已經即時減去,只係卡公司比你分期還而唔計息,(但你唔係次次FULLPLAY張單,呢條數會計息)

月結單上已有你的分期期數及已還期數,將剩下期數X金額,再加原欠款=報上該銀行的總欠數

同意講法,我之前分期付款尾數都係直接入左信用卡欠款。  發表於 24-2-2014 16:03
回復 支持 1 反對 0

求回覆plzzzzzzzzzzzzzzz
咁你申破左未?

分期付款係合約付款之一種,
申破時律C必叫你終止所有仍要付款之合約,
後果及麻煩自負。
即係點?我要同6師講我分期買左d咩嗎????
我理解係唔會。

但理論上﹐佢可以要求你喊番d 物品﹐如果係值錢的話如
金﹐珠寶。但你部手機﹐傢俱﹐手提電腦﹐人地通常算數。
btw﹐你申破時﹐記得填分期的項目﹐唔係就唔知點算喇。
你就唔知!我就冇信用卡SO之前供左一半既手機相機錢,而家冇俾因冇戶口同一個凍結得幾10元
轉帖 1:
once u apply for the bankruptcy,u must fill out the application form and stated thing relatives to. regarding ur appliances etc,yes,it is possible that ur financier may make the redrawing of the items.once,ur application for bankruptcy approved.u dont have to mind anything atall,it is no longer ur problem anymore.ur account officer will give u instruction what to do !

轉帖2
正在分期付款的東西會由破產官決定是否讓你繼續供款,如果讓你繼續供款的話,當然就是你會繼續用該些家俬 電器既使用權。
但如果不該你供款,那些公司會根據你們之間所簽定既合約去行使他們可以行使既權利,我想當中應包括沒收你的家俬 電器。
thx甘多位ching