破產聯盟

查看: 5256|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

萬惡賭為首...我知錯了

小弟行年24,畢業出來做野岩岩一年
當初入職有一萬,一年後人工加至萬三
呢年裡面小弟開始由賭馬尋求刺激同成功感
之後賭埋波
由於在學期間已經有十五至十六萬政府學費債
出來工作後已經感到有點吃力同迷茫(當然現在諗番原來好少錢)

工作後先炒股再炒期指
開始炒股基本可以每日增長資本10%(當然都係借番來)
之後炒期指
炒到咁上下發現原來自己幾堅,一野借左廿萬炒
開始每利潤達到十五萬

半年後輸清

小弟現在負債六十萬
有十五萬因為係學費,要家人上身
我試問自己唔係大洗,係衰賭癮,咁就搞瓜左我

我應該何去何從。。。各位兄弟,大家點睇
推薦
Hkbestbro 發表於 2-1-2014 01:11
我DAYTRADE一次炒兩張.....炒波幅,唔係朝早買收市走,中間都有波幅

DAYTRADE 呢個行業,10年前仲有得做.自從出左COMPUTER DAY TRADE PROGRAMMING,根本宜家10個散戶死9個9.   2006年左右開始有莊家用COMPUTER 玩,令到散戶個EXPECTED VALUE 蝕得好緊要下.

股票莊家PRO 係大資本,短線可以郁大市1千幾百點.震到你俾人CUT 先轉方向.
CONS 係轉身慢,同埋控制唔到長線.

下次再有錢,唔買期指/OPTION, 試下買實股(MARKET VALUE 起碼500億以上) ,應該可以搵到下錢.
回復 支持 0 反對 1

一野借左廿萬炒
開始每日利潤達到十五萬?????

炒期指﹐70K 一張﹐
你借200+K﹐當你炒盡4張。
一日可贏150K﹐$50 一點子﹐4張==$200 一點子﹐
即係當日你賺到750點子????

今年邊有咁大波幅??
你話前幾年就有。
我DAYTRADE一次炒兩張.....炒波幅,唔係朝早買收市走,中間都有波幅
flypig 發表於 2-1-2014 10:06
DAYTRADE 呢個行業,10年前仲有得做.自從出左COMPUTER DAY TRADE PROGRAMMING,根本宜家10個散戶死9個9.    ...

好堅
其實抄期真係好似賭甘 !!! 贏就越玩越大 !! 輸就不斷甘追 !!
我都係衰抄期 !!! 記得以前 (1年前左右) 買盡過夜 零晨一宣報 QE3
開市即刻低水轉高水; 11:00以經贏緊 400 點; 即日再入錢, 加埋贏緊累積ge 錢
12:00 再入 ..... 去到4:14 分放 !! 累贏差不多 800 點 !!!  !! 真係好爽

最後越玩越大 !!!! e+ 我都係要破 !!!!

你甘後生!! 一係破 一係叫屋企人幫手啦!!! 呢度爭經有位ching 說得菲常對 !! 禍係自己闖的 !!
破產啦,唔使諗,跌過,人生道路才能踏實
少年得志好易死,好勝之強
賭錢方面,我曾經是大戶,
三十未到,最後啱搞左破產
二十二歲當年啱做野,
高峰時我每日都入唔晒d 錢,因為過左櫃員機上限。
風光後最後都係死路一條,只有戒賭才是出路
人生必經四個階段:
結婚
離婚
破產
富有
tonychong 發表於 4-1-2014 09:17
人生必經四個階段:
結婚
離婚

"富有"  都是必經階段......
hkstyle28 發表於 4-1-2014 09:39
"富有"  都是必經階段......

心靈上的富有 :)
睇來真係要破.....