破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

當皇子遇上大眼仔

麗麗做完手術, 康復中喇,  
smallcat 發表於 18-9-2013 22:29
# ?! b& j, w  V麗麗做完手術, 康復中喇,
3 E6 K4 j' O. G$ n& j1 i1 r! V
好似話會幫佢裝義肢
wahtung 發表於 18-9-2013 22:32/ p2 O4 L  g. W& D7 H; A% T& a' N% B
好似話會幫佢裝義肢

. R' D3 d& L- T6 V. P& t下 ?  菠蘿報又話唔裝, 等佢3腳走
% H% ~% f/ D9 R% P6 _9 N, z4 o) B" S$ |9 W% n
定我睇錯    依家有10個單位想領養麗麗, 但希望唔係貪一時之快# n' y4 y  s; h/ m) y7 A$ I% m- z; Z
1 w2 p: [3 m1 _- w2 D9 M
因為養麗麗要更多愛心的   
smallcat 發表於 18-9-2013 22:39
$ ]2 j5 r! h( M6 q3 j下 ?  菠蘿報又話唔裝, 等佢3腳走; m% G- Q2 C+ b, u& y: o

( A8 [7 R' _) B! w" u6 m# |- |定我睇錯    依家有10個單位想領養麗麗, 但希望唔係貪一時之快
" f( V$ \6 B, Y1 h. s6 a% s  d  I
生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被檢控(果倆個新移民夫婦)
wahtung 發表於 18-9-2013 22:43
& Z0 ~$ ]  u# V' q* [生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被 ...

& q1 B" H  t- d 做完手術, 暈暈地, 但眼碌碌, 精神
3 S" ]1 y  b" q( ?4 [/ K. u: n1 i+ _# Q! q  z4 I* v9 b6 E& j

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
smallcat 發表於 18-9-2013 22:445 d' t; L3 o. |% Q% r  K$ S) _# `" `
做完手術, 暈暈地, 但眼碌碌, 精神

7 z& m& }) h5 I佢始終年紀輕,康復力係强啲
wahtung 發表於 18-9-2013 22:43" T# l7 f2 J5 x7 P
生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被 ...

E5 z( u) ~# b  I( H+ }1 I如果 裝係幫到, 裝係好事, 如果裝左, 你知D貓跳來跳去, 我就唔知裝左對佢用力跳會點樣, 會唔會跳上跳落判斷錯左  
  ^5 B  W* e$ x: O4 `, R9 p# x1 V
你知D貓鐘意跳上跳落
smallcat 發表於 18-9-2013 22:46! E9 ?  V/ r* m7 g) e9 _4 R
如果 裝係幫到, 裝係好事, 如果裝左, 你知D貓跳來跳去, 我就唔知裝左對佢用力跳會點樣, 會唔會跳上跳落判 ...

( J: }% c3 q4 s9 \; x貓兄講得無錯,現時獸醫正考慮此點係關鍵
wahtung 發表於 18-9-2013 22:46. `' g+ C  T9 I1 B, h2 o
貓兄講得無錯,現時獸醫正考慮此點係關鍵
+ @& q* r' w  c( f
因為D貓佢地用到幾多力, 就去判斷 跳唔跳到過去另一邊, 但現時科技發展去到點, 義肢係幾成熟, 我真係唔太清楚# I, h7 n$ R7 U* S, G# P
. K; Y' U; n  G: r
; J$ v5 o, t2 Y2 j9 a% T7 z3 E) L
但之前見有D狗仔, 後腳有事, 都係裝架 "車仔" 幫隻後腳
smallcat 發表於 18-9-2013 22:497 Y& c" W0 J7 P& C# e. Y% G3 Q
因為D貓佢地用到幾多力, 就去判斷 跳唔跳到過去另一邊, 但現時科技發展去到點, 義肢係幾成熟, 我真係唔太 ...

0 Q% d2 }* g9 N但照計佢得後腳一隻,是好難跳的,總之真係無陰公呀
wahtung 發表於 18-9-2013 22:43
$ H% j7 k2 D0 `% f, W' V" s生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被 ...

6 a6 s! c7 {& c; P6 x凶手係邊個就唔知, 但邊個會認
& s$ p. S, |4 M! W! N5 m( W# g4 u9 `; p* A2 P+ p
罰又罰幾重?  報紙又睇到人掟龜落街, 依家D人係唔係傻鬼左?
  m3 K/ r' V4 R$ x1 t2 [* `+ P  P7 `" x: Y% o9 W) ]- P
乜叫人性? 無晒?
smallcat 發表於 18-9-2013 22:515 K& d- V6 B- u1 o0 O! {
凶手係邊個就唔知, 但邊個會認# }9 U. F/ d" p" s1 K

G2 D7 N! l8 K7 g7 X2 y, S4 u' x, C/ v罰又罰幾重?  報紙又睇到人掟龜落街, 依家D人係唔係傻鬼左?
- x3 }5 W4 b8 F! j0 K
麗麗呢單嘢之前咪有個女人被拉,之後佢老公自首,但後期又話被屈,依家又無現塲證人好難檢控呀,真係無天理
wahtung 發表於 18-9-2013 22:53
( u  r* C4 Y0 y: V. B. S* i麗麗呢單嘢之前咪有個女人被拉,之後佢老公自首,但後期又話被屈,依家又無現塲證人好難檢控呀,真係無天理 ...

5 V: G7 T* Q; X6 Q. z; D, \就算捉到刑罰都唔會重, 無阻嚇力
  n# L1 v6 m! N/ ^# N8 \- D
+ d$ ~% D; z! F" C% u0 V3 j如果對一隻動物切腳, 同樣對人, 已構成 嚴重傷害他人身體及蓄意謀殺, 只不過變成動物, 由佢地"絲"咁解
+ S, F  F! M# q, L9 J
9 g7 f) {4 [: d, G& O1 T: A
wahtung 發表於 18-9-2013 22:50  t% g( S( ~: {' R& T* G* D+ W, k
但照計佢得後腳一隻,是好難跳的,總之真係無陰公呀

5 p4 E& y8 J4 Q% H6 W跳下都得, 跳上要好近距離, 否則可能唔夠力
( l9 p8 c# r% r* V4 h* ~; L, k, x. C. N
smallcat 發表於 18-9-2013 22:59
7 H2 P7 _9 b7 _* m跳下都得, 跳上要好近距離, 否則可能唔夠力

8 t. m8 J4 F7 Q8 x佢只得幾個月大,希望佢快啲適應啦
smallcat 發表於 18-9-2013 22:57! K8 w/ b1 [4 u# I) I
就算捉到刑罰都唔會重, 無阻嚇力: j# A% L4 [% q$ |
+ G4 \" T/ ^0 Q& `
如果對一隻動物切腳, 同樣對人, 已構成 嚴重傷害他人身體及蓄意謀殺, 只 ...

% M' Z5 y) i9 p# J% s( r其實判刑咪餵食生猛大曱甴一打,保證以後唔敢再犯
wahtung 發表於 18-9-2013 23:06
& M" z$ T. o$ K- j6 G其實判刑咪餵食生猛大曱甴一打,保證以後唔敢再犯

$ M/ y; e: K- z9 S 但又未必, 美國有食生曱甴比賽! k  w3 D0 t0 g( [. y, \: }

3 |( {5 `: {; u結果個條友仔食左好似六十幾隻跟住死鬼左, 因為醫生話好多細菌6 L8 w2 M' g. ]# a
4 F1 ~! U2 \" y
華兄查翻報紙, 好似早幾個月左右
wahtung 發表於 18-9-2013 23:06% v# l6 E, @6 c4 q) ]0 j9 \! N
其實判刑咪餵食生猛大曱甴一打,保證以後唔敢再犯
' t1 @" s( _, T
個美國佬之前好似贏過 食曱甴比賽, 生吞 好似唔使咬
7 w6 G2 \' c2 p0 O
. U  g) y5 Q, O今次食就香鬼左   真係好多變態佬
一名美國男子吞下數十隻活蟲後,倒斃身亡。美國佛羅里達州一間爬蟲店舉行名為「食生曱甴」比賽,勝出會得一條大蟒蛇作獎品。32歲的Edward Archbold生吞包括曱甴的數十隻活蟲,擊敗在場30個參賽者,羸得比賽後,他在爬蟲店門外倒下,送院後證實不治。死因要等待驗屍結果,警方指其他參賽者没有表示不適。
& S9 y8 d* U6 y! f! F
, {8 o. v& Q. h8 q該爬蟲店事後在facebook專頁發聲明指比賽吃用的活蟲在室內繁殖,作為蛇的飼料,可以安全食用,而其他參賽者在比賽前已簽了免責同意書。" }6 f8 k, A8 u9 Z9 V# F) X; N

. x3 l0 H  S. U" Q" [. P$ cEdward Archbold生前打算把羸得大蟒蛇賣給朋友,店員表示那條大蟒蛇至今仍屬於他。
$ r, H7 w2 q0 o* D, y  k- z3 Z$ P( |# r- U; T& V

. D7 n4 x1 b, L0 z2 ^; f4 L- f( O, V/ A* P  }8 R