破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

當皇子遇上大眼仔

smallcat 發表於 12-9-2013 14:25
4 l; q$ n3 o( V其實係因為  涼生當正, 所以, 龜仔膏要變成黑心涼粉咯  哈哈
7 f/ ]; ]* D4 E' C7 Z+ f' J2 b/ G7 J/ y1 q3 X
發霉, 好正常架  ...
: G+ s! @1 Y, B; q$ {. r
龜苓膏冇龜! Q- J, [: s# h- ?! W+ E
馬騮搣冇馬騮
+ I' D% z$ k  v# Q+ D
6 W3 p- W9 M6 S/ r* c  k/ G( g1 n8 m
老婆餅冇老婆

. T6 T; |  i% U# ~1 C4 [! @# i, f
冬陰功冇陰功

" ^. Q" v3 C+ ^* y
1 W( J2 \5 G5 r7 A7 W2 a/ ?5 ]  [
wahtung 發表於 12-9-2013 14:48
' c& Y7 ~2 U& d龜苓膏冇龜, n+ P& \7 D) Q& d$ A/ o- O  o
馬騮搣冇馬騮
8 w/ ^* H3 R# q* n: L
  樓房正策 無樓住 % u0 [) s* J) J, n) o
8 ~1 J: l0 v) v+ f- \
wahtung 發表於 12-9-2013 14:48% l% k8 K7 O3 u; M
龜苓膏冇龜
$ `0 m7 x! j6 W6 F, v8 Q" z: V馬騮搣冇馬騮
% Q: O; l  k7 X# q
呢d就係 企業矛良心, 用 van仔送, 都加d 冰 keep住溫度呀, 大佬, 咁曬法唔發霉先怪
0 L5 r! X. w( e4 E
% B; D8 z3 R* w* ~今次呢舖成個品牌收功都似  不過, 好多人仲有 龜仔卷, 大獲 2 F" u" O2 v* @
+ `7 J7 z9 m2 X% Y
smallcat 發表於 12-9-2013 14:52
8 k- N+ m; D6 R0 y" d( s呢d就係 企業矛良心, 用 van仔送, 都加d 冰 keep住溫度呀, 大佬, 咁曬法唔發霉先怪 - e9 M. x+ c/ w# ?
  \8 u# S: h( J' f
今次呢舖成個品牌 ...
  Y4 L$ S2 ?, ~7 W3 W
又冷龜板咩,只係涼粉嚟詐
wahtung 發表於 12-9-2013 15:01; I. X$ f: g* w5 w
又冷龜板咩,只係涼粉嚟詐

. ]9 x  q" F6 B他們在內地無拿藥品牌, 菠蘿報網講 健康工房龜仔板成份多過佢地50倍
$ S3 i- e% f% ]2 l# J6 w+ {
! Y3 Z+ P$ _+ s0 i  \所以, 你食龜仔膏, 咪即係食涼粉, 依家興食涼粉
smallcat 發表於 12-9-2013 15:062 Z0 S4 W, L% `: ^* A
他們在內地無拿藥品牌, 菠蘿報網講 健康工房龜仔板成份多過佢地50倍
. u% E- S" Y# a5 v1 v) }/ V$ h# K5 ?6 T) y) f
所以, 你食龜仔膏, 咪即係食涼 ...
3 [: f% Z! y3 g8 p1 R
但前地文台台長話佢政策係癌細胞嚟喎,台長本身食開涼粉突然扭計唔食涼粉
wahtung 發表於 12-9-2013 22:48
; T6 j2 @2 {4 Q' ^5 i+ E但前地文台台長話佢政策係癌細胞嚟喎,台長本身食開涼粉突然扭計唔食涼粉 ...

4 X" x* i( I6 L4 i) H) D! q2 { 龜仔膏乜野都變晒涼粉, 就黎出制食芝麻糊溝涼粉
wahtung 發表於 12-9-2013 22:48
/ p' b  E8 b) j$ l' e) z3 w但前地文台台長話佢政策係癌細胞嚟喎,台長本身食開涼粉突然扭計唔食涼粉 ...
& O% T7 ~5 w7 \8 B) @3 r$ A
老細, 唔該比個2黑- V; M: U6 V- a8 W1 ^6 [) X5 l0 Q
老細話, 乜叫二黑. i. j2 B: }5 h  O7 c+ b6 ]3 t/ v
二黑咪 黑芝麻黑涼粉咯
0 ^5 @2 D% b) L老細話, 啊, 收到,
smallcat 發表於 12-9-2013 23:02; I' O( _3 X% {$ J7 P
老細, 唔該比個2黑9 d( B5 W  N& ~5 [% O$ ^$ W9 H. T$ |
老細話, 乜叫二黑
& K' x$ [2 Z. V3 ^( ]% n% A$ P$ W二黑咪 黑芝麻黑涼粉咯
, b1 v2 c% q% e3 h8 {: ^. }" l
涼粉未必係黑,重慶啲涼伴菜有一味係涼粉,是白色的
smallcat 發表於 12-9-2013 23:02
+ H; @. r" i, u- t6 |+ P  h* l, F) v: Z龜仔膏乜野都變晒涼粉, 就黎出制食芝麻糊溝涼粉
& c7 K  n  G; N, n* u- A2 l
咁以後飲五花茶好了呀
wahtung 發表於 13-9-2013 01:14- H6 v$ ~4 p# i. y# j; L4 h
0 w: H$ P: o& m& T2 L! \
咁水哥在魚港, 當然變左黑心黑色
wahtung 發表於 13-9-2013 01:14  k$ P8 }% @- m3 }. g
% Y* v8 \9 n8 d
白色都可以  像豆腐花
smallcat 發表於 13-9-2013 11:27
. w& z) L3 ]5 ]咁水哥在魚港, 當然變左黑心黑色
5 I: D$ A. F) ~- O3 P- Z0 n) B
黑心皇上呢個星期日又微服出巡到灣仔
wahtung 發表於 13-9-2013 12:03
! e0 f5 ~+ {0 d8 D. A# L8 a黑心皇上呢個星期日又微服出巡到灣仔
5 Q& j4 F  d" _
支持 皇上施正
wahtung 發表於 13-9-2013 01:157 F2 F2 v2 Q' Z# x, P# Y8 u
咁以後飲五花茶好了呀
9 e# @/ m$ \$ z* f
五花茶依家唔知係唔係用五花, 其實五花都好平, 菊花, 木綿花..等
) t# r+ [" D% r6 ^: O
: J/ B* \/ b. M$ E& Y; S- ?涼茶24味都話 依家唔足24味  暈左
smallcat 發表於 13-9-2013 13:135 Q7 D: }  [: [& @
五花茶依家唔知係唔係用五花, 其實五花都好平, 菊花, 木綿花..等7 T" u6 [. @- }3 ]- q
" V! X8 P2 t. G' y' N
涼茶24味都話 依家唔足24味  暈左 :han ...
( |4 d5 b% n% e; F' d$ c- c
24味唔好飲咁多,好傷胃
smallcat 發表於 13-9-2013 13:12" g, b. v' H) a8 `6 K! j& _' `
支持 皇上施正

$ }/ r. `( Y5 z/ r9 D# I. S咁你要扮城管落區做嘢
wahtung 發表於 13-9-2013 14:05# w' @; M( K. y- V) j) @
咁你要扮城管落區做嘢

! H4 ~# e, }$ n* g支持 皇子條 0靚皇上施正
smallcat 發表於 13-9-2013 14:502 ^, \$ ~" d7 w4 z& @
支持 皇子條 0靚皇上施正 確
+ f4 `( i0 D8 c( h! i
佢一定正確,條 0靚去行地雷,唔死得就出來句.....& Q: [' @( g+ S" e1 z8 Z
死左又唔關佢事.
7 Y; ?/ ]5 I9 n, |* A" R8 h/ s3 l
* J$ X5 W+ N9 I" U" v(仲好想鬧,唔得閒省下一千字)
bb_q_888 發表於 13-9-2013 16:591 I3 V2 R, @6 H+ P$ w( n# ^
佢一定正確,條 0靚去行地雷,唔死得就出來句.....( [5 M7 X2 {1 P+ I( Z+ O
死左又唔關佢事.

& o- U% F- ?- {' o8 k波波係一個出色局長, 要支持佢吹水, 4成同7成郊公基本係無分別