破產聯盟

查看: 2805|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

終於攪掂晒...文件都交齊晒..

尋日一切都好順利...上庭..交文件...都好順利
去到屯門交...個職員無要求我比正本佢..係我之前仲有2個男人係度交..佢地都好多無影印到..個職員都無要求佢比錢影..只係叫佢盡快fax反比佢就可以了..

仲有就係...個份野入面既生活費個part...
我之前咪有提過...我收入只係萬多小小..唔敢填呀女既學費既..因為一個月都要..4400學費.
咁我尋日就問個職員...同佢講..呀女今年升大專..學費好貴..如果我填埋落去..主任會否認為我作..或者是玩野..
個職員就問..咁係咪你負責佢既學費丫...我話係..佢就叫我照填...
條一數加埋成..19xxx.
職員睇完話..都唔係好大姐..好多大..大幾萬都係咁啦...

咁我最後係...照報左每月平均開支要...19xxx
仲有...好好彩既係..跟我既係破處主任..佢只係要求我每年比反一份年報佢就可以了...

去到呢度..可以話...安排好晒..等睇下...主任會唔會唔同意我既開支個part.

題外話..都唔知係咪咁邪...17號晚..我房既冷氣壞鬼左...
我依家唔敢換..怕佢以為我真係玩野..18號頒令..就即刻去買冷氣機...@_@

仲有..尋日係高院..有個傻婆..大鬧高等法院..真係笑死我...等我開過一個post同大家分享下..
tk226 发表于 20-9-2012 18:07
衰嘢通常都堆埋一齊來!!!

係 , D 野 吾 破 吾 壞
301 发表于 20-9-2012 18:55
所以平時慳得就慳,
以備自己不時之需,
收埋枕頭底咯.

家陣就快中秋節,收埋月餅盒都可以
所以平時慳得就慳,
以備自己不時之需,
收埋枕頭底咯.
天帝 发表于 19-9-2012 16:30
唉.... 真 係 有 時 D 野 係 咁 , 記 得 阿 天 當 年 破 產 時 屋 企 吾 係 呢 D 壞 又 果 D 壞  ...

衰嘢通常都堆埋一齊來!!!
應該係可以的!只要有單!就可以報反!我問左主任!同有朋友都係照報的!
希望總会在前面 若冇債權人会議 咁就多美
worldcat 发表于 19-9-2012 16:33
真係有咁啱得咁橋........

有 時 天 意 弄 人 , 比 D 心 機 加 油 C HING
天帝 发表于 19-9-2012 16:30
唉.... 真 係 有 時 D 野 係 咁 , 記 得 阿 天 當 年 破 產 時 屋 企 吾 係 呢 D 壞 又 果 D 壞  ...

真係有咁啱得咁橋........
worldcat 发表于 19-9-2012 16:27
搞掂就好喇!
希望早啲傾生活費,唔係的話可能要等埋呢3個月先知。

唉.... 真 係 有 時 D 野 係 咁 , 記 得 阿 天 當 年 破 產 時 屋 企 吾 係 呢 D 壞 又 果 D 壞
搞掂就好喇!
希望早啲傾生活費,唔係的話可能要等埋呢3個月先知。

我阿媽間房上星期又係壞左冷氣。電視又short short 地。
唔知年尾有無得申請買冷氣同電影呢?(雙糧花紅扣)
驚第一年就申請買野好似玩咁。
OK ~~~~~~~ 掂晒!!

四年就畢業  
301 发表于 19-9-2012 15:24
歡迎分享,
希望樓主有空亦可解答下新手之燃眉之急問題,
,謝謝 !

放心...一定會

評分

參與人數 1城市人氣 +10 城市魁力 +10 收起 理由
301 + 10 + 10 多謝分享 !

查看全部評分

歡迎分享,
希望樓主有空亦可解答下新手之燃眉之急問題,
,謝謝 !
批被主任, 都有機會再批比外判, 特別係3個月內開債權人會議, 就會轉翻外判跟, 但呢d情況比較多係一般覺得你有肉食, 先會咁做, 希望你係主任跟啦, 無咁煩    祝好運