破產聯盟

查看: 6344|回復: 34
打印 上一主題 下一主題

捕魚。落網

& n! `3 Y3 M& ]1 m  t/ Y* B: e
+ ~* x. |4 K6 Q# @$ x+ H

1 H5 C3 R0 h& y$ w2 k( V! d6 }! b

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
2011年10月 发表于 23-2-2012 21:24
* T+ m& `1 X$ o; T6 L鰂魚同福綠壽其實是否同一魚 ? - Z: l) ]" b# j2 F7 W/ J
我係街市見大大條得 10幾蚊# Q( B2 w- w  c7 L9 t* G
不過我 5 會再買, 以前買過一次超難食 ...
  T( e7 t- W- h7 F. j. X3 @% Y* X
買件鯇魚都20蚊啦,下次唔好買啦,中咗毒都唔知咩事
2011年10月 发表于 23-2-2012 21:25 & N9 j) f1 t9 e2 g- o
C兄平時去開釣魚 ?

5 ~  K  E. y/ ?, h9 }% t2 k* I幾年冇去過,而家養魚
dopod123 发表于 23-2-2012 15:39 ; ]0 |# Z1 u% I# X$ h) y" |
窮我自己去釣得啦.   攞出去賣就真係
2 S6 K, y/ i' Y# S8 T
C兄平時去開釣魚 ?
dopod123 发表于 22-2-2012 14:33
+ Z+ K2 @  U6 A) H0 d嗰條(河)啲魚有你都唔好食

% ]" Y) {' |+ V+ }2 a4 w0 H/ E鰂魚同福綠壽其實是否同一魚 ? 1 p! d* B6 s: c3 y. f! K
我係街市見大大條得 10幾蚊
( A$ r" l0 p$ Z" J不過我 5 會再買, 以前買過一次超難食
dopod123 发表于 20-2-2012 21:50 1 g8 i  L2 k& z8 a1 h+ u
近大圍?
8 D" I- V7 b9 V- C1 y! A
文禮閣附近啦
bb_q_888 发表于 23-2-2012 08:20
# }( G3 w# D5 b3 I9 `我當然唔敢食,不過報紙都登過.& r% b1 ]1 v; H
總有人收,食果個都未必知....條魚點來.
$ x' A& D* D& ~1 L3 L5 O: s
窮我自己去釣得啦.   攞出去賣就真係

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
dopod123 发表于 22-2-2012 22:48
" B( C5 U1 O9 w" D6 d+ z1 N  \我聽過話有人攞去賣.但係真架
; R# v5 T9 r: _0 x3 z0 n/ _
我當然唔敢食,不過報紙都登過.
! U9 x2 G! u* Z: ^總有人收,食果個都未必知....條魚點來.
, @9 w# U+ A/ o% R4 q* U- q% O2 T( S7 L5 Q
或者窮起上來,無得食.....呢D都夠膽食.
man152 发表于 22-2-2012 20:51
! j: O- e/ B, ?) |- k街市成日都有呢種魚 ,廿蚊條

. V7 r& @% k+ G: m我聽過話有人攞去賣.但係真架
dopod123 发表于 22-2-2012 14:33 0 m0 g) M0 T0 ^; K' s2 C% ^1 S
嗰條(河)啲魚有你都唔好食

: H1 Q, c6 v* _* x8 C' d" F街市成日都有呢種魚 ,廿蚊條
bb_q_888 发表于 22-2-2012 08:41 ) g" L# p2 J& q* n  W' I* ^1 y
個網咁密,好易魚仔都殺哂,遲早魚都無埋.
3 t  f" E7 Y. k, f$ G
嗰條(河)啲魚有你都唔好食
dopod123 发表于 20-2-2012 21:49 * R' k2 W; Q+ [  J" X
城門河好多人釣魚,但未見過用網
  K) t% l! a+ I: @* m
個網咁密,好易魚仔都殺哂,遲早魚都無埋.
近大圍?
温sir 发表于 20-2-2012 09:48 1 s- k; t5 ?! ]& c# [" T" c4 u
城門河捕魚!?差人唔拉咩!?

% }2 F  W# v7 p# `& Q5 R城門河好多人釣魚,但未見過用網
幾好睇
2011年10月 发表于 20-2-2012 14:38
( M5 p& v- ?( Q4 e, V& {. Z' K$ k丫o也 ! 你同溫sir罷明笑我啫 , 2位呀叔快極都要時間7 p0 h! W1 j$ P3 M7 W! r' M) o
我係形容佢手腳快有 9秒9身手, 初時見佢 2位好 ...
0 V" @2 Y3 a) n' j) F" V( z3 M
咁你真係攝影高手嚟嘛,我無笑你架
wahtung 发表于 20-2-2012 11:07
/ A) a4 e/ X$ k. U: N6 M/ j* D嘩十月係一個拍攝高手嚟喎,咁短時間都比你捉到
" u9 N( d- T# A$ V0 B: g
丫o也 ! 你同溫sir罷明笑我啫 , 2位呀叔快極都要時間
* `4 M" [" O: u8 y: p7 B4 \" ~我係形容佢手腳快有 9秒9身手, 初時見佢 2位好緊張行來行去1 ]! r7 r# p' C/ Z! I: y
先走埋去睇野, 原來真係有野睇咁梗係快速影啦
2011年10月 发表于 20-2-2012 10:11 ' }. \. d' ^& q( p0 `
有 2個呀叔一頭一尾包抄, 簡直 9 秒 9 動作, 捕完吹左 2句水即閃左啦
" o  Z2 ^, a6 {% \1 X3 {! e0 H
嘩十月係一個拍攝高手嚟喎,咁短時間都比你捉到
2011年10月 发表于 20-2-2012 10:11 % o  q$ A4 q& R3 w$ F: V. ~
有 2個呀叔一頭一尾包抄, 簡直 9 秒 9 動作, 捕完吹左 2句水即閃左啦
8 N- P" S9 T) Y
咁你都好利害喎!!9 秒 9內你可以影到十幾張相!
温sir 发表于 20-2-2012 09:48 3 ^+ w! L) m& {( j  v9 i
城門河捕魚!?差人唔拉咩!?
! ~4 I" b5 P  l2 ?2 o' w8 c