破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

旅行問題

要預早幾多申請?點證明係人哋請我去?
其實點check我有冇出境?要查passport?
推薦
唔會睇你password,講真自己畀咗現金佢哋都唔會知,除非有人隊你(之前有人試過畀親友向受託人舉報,受託人要佢解話)。你訂好哂畀哂錢就可以書面通知受託人啦,你可以參考下面咁寫,

本人XXX, 破產檔案編號 XXXX年第XXXX宗, 現通知受託人, 本人將於下列日期離開及返回香港, 行程如下:

目的地:
離港日期:
回港日期:
離港原因:
當地聯絡電話號碼:
全程費用支付者姓名:

本人簽名
本人聯絡電話號碼(方便受託人收到後可以盡快搵你)
寫信日期

fax/email完過去,轉頭記得打去問佢收唔收到。
回復 支持 1 反對 0

chrischan 發表於 11-9-2024 17:25
唔報出境邊個知我離開咗香港?

係㗎你唔報表面上真係無人會知,學後尾時又好少要我哋提供出入境記錄。但萬一你玩梗果時收到受託人電話,而佢又聽到你漫遊響聲,唔知後果會點喎。
破產都有出入境自由,只係通知佢哋一聲,又唔係要佢哋批准,仲教埋你點寫,寫幾隻字好難嗎?去玩1日半日就可以偷雞唔報啫,玩幾日報咗就可以安心哂啦。
chrischan 發表於 11-9-2024 17:25

佢屎忽痕問你有無出境,你敢唔敢答無先? 通知一聲心安理得實唔會輸
Anmi2019 發表於 11-9-2024 16:27
唔會睇你password,講真自己畀咗現金佢哋都唔會知,除非有人隊你(之前有人試過畀親友向受託人舉報,受託人 ...