破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

又講下個理念

關閉 [複製鏈接]
原文:http://hkiva.org/viewthread.php?tid=2024&highlight=

會員話:
我都想知?樓上個位,請不要學反收數xxx網站咁,每次有人問野就比條link出黎,就算比都比得準確d,吓吓都比條link人睇,個網就比人冰冷ge感覺

上得網ge版主你又覺得佢地係咩學歷,種類,年齡ge人呢?佢地可能涵蓋10~80歲,專業又有,屋村c9又有,學歷低阿伯又有,剛學識上網古惑仔又有,佢地都係人一個,佢地可能唔係個個都識上網問野ge流程同態度,我諗大多數人都知道有權利就有義務呢幾個字,你做版主係到答得好會享受到好多人ge讚譽,亦都可以ban人ge post,但一聽到一些唔啱聽ge聲音就搬出我是義工又冇人工呢d說話,比個d新人睇到,你覺得佢地會點睇呢到d主理人呢?我都上黎呢個網幾個月啦,講真每日有幾多條新post丫,大家都有眼睇,答到咪答晒佢 lo,事先聲明我唔係上黎炒咀,我只係上左呢個網,又令我學到野所以keep著日日睇,而我覺得其實可以做得更完善先係到講幾句,如果覺得唔啱聽請多多包涵.

我話:

無聊的 admin 頭先數手指。

7 月 11 日前份有文章 29 篇,(唔計我個D有X唔出)。計討論同破產之家。

每篇當 3 個問題。

每篇再提問一次。合共約 180 問題。

假設我用 10 分鐘一問題。其要 1800 分。即係 30 個鍾。如果當中有D問題要再搵資料,我要用 1 個鍾 (上次有人問處分個題)。當一個星期一次即係 32 個鍾。即係要我係 11 日內用 4 個全日時間去答。

會員答:
我只睇日子計算,你自己睇吓,每日都係3,4個新post,(我話係新post ge問題呀),覆你一句又計?咁都得?我係到成日睇到d主理話點樣點樣攪好呢個網,唔洗包拗頸lei,答多d問題就多人睇啦,這個人之常情,thank you
呢篇文會上鎖。因為其實我唔係想討論,都唔係想鬧會員。只係講我的理念。如果有用字不當,請會員 pm 我,講下邊度唔好。等我改左佢。如有得罪,就唔好意思。
佢地可能涵蓋10~80歲,專業又有,屋村c9又有,學歷低阿伯又有,剛學識上網古惑仔又有,佢地都係人一個,佢地可能唔係個個都識上網問野ge流程同態度

我唔會捉你字濕。

呢度當然是:>18。80唔好咁誇張啦。可能性極之低,如果係 >60,我諗我幫佢唔到。佢地應該直接搵社工。

會員一定唔知度我其實轉介個老人家去見社工。老弱其實中間有好多其他問題,唔係我可以 handle 度。

學歷低唔係一個理由。對唔住。學歷低可以唔入鄉問禁?舉個例子,一個靚模可唔可以話學歷低去教堂露其大胸?

古惑仔上網就可以打橫行。Sorry 羅。我唔接受。

唔識上網問野個流程?唔識米去學羅。呢個唔成理由。梆鞋帶我開頭都唔識啦。除非佢係唔識去學。

不過咁,我尊重每一個人的意見同做法。我只可以講,我個人唔會咁做。我都唔要求人地咁做。會員幫手答,我會多謝佢地。

其實呢個問題想講的野已經唔多。我都唔想再答落去。抱歉啦。

乜野叫左幫人

點解而家的人教人去種田而唔係比食物?

教人去工作而唔係比物資?
首先多謝會員的建議。

我的統計。我相信我無計我自已的無聊post。

由 7 月 1 日至 11 日共 28 篇發問。(張圖計多左個。)

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x