破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

唔知點算好

由6月失業到而家,send左過百個email都冇反應
東X銀行9萬,渣X銀行4萬,學生資助辦事處廿幾萬,全部一齊追我錢,
東X條數已經落左去收數公司,佢地由朝早7點幾開始打電話加sms,搞到我精神緊張,成個星期都冇乜食過野
我話搵到野做之後分期又唔比,係咁逼我問朋友屋企人借,我真係問過晒冇人可以幫到我!
我只係不斷同佢地講我而家真係冇!
渣X條數就未落收數公司,但係我連min pay都冇,應該好快都會咁
學資處已經伸請延期,但一定要我還息先,大約5千蚊到,
我而家真係山窮水盡,銀包得幾十蚊,我係咪應該破產?
想問大家,欠落學資處廿幾萬學費,破產後仲洗唔洗還?會唔會向彌償人或擔保人追?好驚向屋企人追!
樓主你屋企人呢,佢地冇帮你嗎,仲乜攪到依家先後悔!
yeoui 發表於 1-9-2016 00:18
唔計學資,只係13萬,都要破產,浪費晒破產呢個人生緊急制,人一生得兩次咋 ...

學生貸款會追彌償人,我尚欠20000, 都要揾我親戚出名代還,因為佢地已經追緊彌償人,我唔想冇多個朋友
保安加下都有12K以上 樓主仲係大專或以上人工又會再高D
炒散都有五,六百蚊/日
小朋友,老破要9k+(自己搞),13-15k 律師搞。你有無先??無就搵份保安/洗碗 儲夠錢先有得傾
唔計學資,只係13萬,都要破產,浪費晒破產呢個人生緊急制,人一生得兩次咋
洗唔洗咁驚呀,佢地又唔會殺人放火,落得收數公司都知冇嫁啦
學資處個廿幾萬無得走WO 會追擔保人
搵住D出現金架炒散做住先啦
就算你而家申破都仲要頂好多日喎...