破產聯盟

查看: 1973|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

各位師兄幫幫手

我正常今年2015年11月解破
收到外判一封信全英文唔係好明
煩請各位師兄幫幫手

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
多謝各位師兄解答,馬會戶口要取消拿返出報資產呀,mpf就唔洗充公還債
師兄,其實當年你有報馬會戶口?馬會戶口有無得取消架?另外mpf要充公黎還債?
itsme 發表於 11-12-2015 00:24
信是受託人發給債權人的,內容大至是,

本人及XXX, 作為以上已解除破產人身份的人士的共同財務受託人,  ...

你o岩bor!!!
pk367 發表於 10-12-2015 23:49
想問呢封係咪不反對通知信,可不可以直接拎去高院申請解破書?

恭喜哂,快D去高院申請解除破產令,最好上午去無咁多人,等三個星期就有
pk367 發表於 10-12-2015 23:49

信是受託人發給債權人的,內容大至是,

本人及XXX, 作為以上已解除破產人身份的人士的共同財務受託人, 現擬向法院申請解除受託人職務,凡反對批准本人解除受託人職務者, 必須由本通知發出日期起計21天內通知法院,。

樓主已經解破,而關於你破產案嘅相關工作亦完成,破產條例規定受託人要向法院正式申請解除受託人職務。

封信意味著受託人好快會同你一刀兩段,但樓主還是須要向受託人申請不反對通知書的。恭喜樓主順利畢業。

評分

參與人數 1城市人氣 +20 城市金錢 +20 城市魁力 +60 城市權力 +7 收起 理由
wahtung + 20 + 20 + 60 + 7 講得好!

查看全部評分

畢業証書!
為左你...下星期飲杯
8650大元就係申破時俾破署的數目。另外俾法庭條數就無講。跟住另一面講 8650 大元點用法。。。
唔該曬師兄,咁呢張相又講咩

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
不反對自動解破信已出。任何反對應在21日內提出。

恭喜你!!

評分

參與人數 1城市人氣 +20 城市金錢 +60 城市魁力 +20 城市權力 +5 收起 理由
wahtung + 20 + 60 + 20 + 5 說得對!

查看全部評分