破產聯盟

標題: [疑問] 係安X做過一筆清可否做IDRP [打印本頁]

作者: KT172    時間: 18-11-2015 18:15
標題: [疑問] 係安X做過一筆清可否做IDRP
小弟未係安X做一筆之前...欠過貓仔,恒X,幫人,永X四條P-loan...再加一張恒X卡卡數(那時的唯一一張卡).....今年暑假去左安X做晒一筆清=25(係恒X果10K冇納入一筆清之內..而恒X呢條現剩返6千)....搞一筆清果陣安X跟手同我開一張安X卡

但....近來暑假後要做手術....請左個幾月病假.....而小弟份工底薪好低....靠佣開飯....就因為一個手術病假搞到我碌左未剪的恒X卡同安X卡共42K....以代友人碌卡簽賬套取現金(因為有安X一筆清..當中同安X訂立左誠諾..一年的忠誠期內不得申請外來貸款...包括信用卡套現分期)

我都知我好L大鑊....平時返足連佣都係12K...安X每月還約7400*60月.....所以我不斷搵資料...期間發現這個論壇.....就以我既情況作出關於IDRP之提問.....

睇過葉XXX師行網站....果個網站都話搞IVA會又係一樣吊鹽水...俾多多錢最換來受騙的感覺....比較提倡用DRP

而小弟之前都已被財政策劃公司之類既中介公司.....結果中伏....佢同我轉介VW財仔.....當然我冇接受個offer....要追我手續費....搞到要問家姐借錢還中介公司手續費

唉...我都好困擾....而家姐仲困擾過我......都係果句啦....借貸既野越借越見鬼......而我又唔想老破...因為老破會令我冇左份工

所以就想問.....安X是我手上最大債權財務機構....而我近來知道安X是渣X同一集團...可否找轉去渣X做IDRP....同埋搞IDRP會否睇埋TU?

PS...不接受廣告及推銷謝謝

作者: KT172    時間: 21-11-2015 13:00
冇人回? ><
作者: 重新戰士    時間: 22-11-2015 19:39
因為我唔係HK
作者: 重新戰士    時間: 22-11-2015 19:40
我之前已經提過DRP 同IDRP ...你自己爬文吧!

作者: 重新戰士    時間: 22-11-2015 19:42
仲有.....你借 ON 信錢.....關 C打 咩事呢????轉唔到去做IDRP 呀!
你爬左文先.....了解自己情況先最重要

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3