破產聯盟

查看: 5800|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

急。。急。。求解答

急。。。有無人可以解答我!
我破產令已經領左,但當破產主任同我對資料時,之後我才發覺重有兩條數未申報。
其中一條係還左3期咋!點算?我四月過第一期,7月入紙申請破產!我已經fax 左比個主任,
但我怕佢告我欺騙,我宜家好驚呀!有無人可以解答我既問題?
謝謝
咁佢誇好多!我亦可以話我剛有了BB而煩惱,導致唔記得上報這兩條數
漏報年度財政 許仕仁現身法庭
你認為你比得上肥龍?
唉!點解我fax左比個破產主任幾日,亦打過佢比佢,點解佢重唔覆我,我真係好怕要坐監呀!
我同你差唔多CASE,我同左外判講,佢叫我交番份欠債證明比佢
Nanetes89 發表於 23-8-2015 22:40
我都有條數味報,未頒令,依家di

你未領令,聽ching講,你可以打比你6c改!我就麻煩D
我都有條數味報,未頒令,依家di
一個cc4321,一個cc1234,有趣
sorry 本人真的太心急和自私!亦多謝咁多位ching 提点!

破左產仲想去還,應該讚你有雷氣定戇居?

況且選擇性還債項係有不公平的含意,小心捉蟲,比錢買麻煩
總之破產後你既權利就係唔需要理任何債主,你需唔需要還係主任決定,唔係你話事

現在,正確途徑係通知主任,點樣加番條數入申破表上,

否則四年後比果間銀行收舊數,變相又要還,就柯拔甩,浪費晒破產代價
cc1234 發表於 23-8-2015 10:25
其實個兩條數,我都打算繼續還,我只怕破產主任個邊有問題!因為我睇返好多ching c姐,開完個個債權人會議 ...

"其實個兩條數,我都打算繼續還"  !!

千祈唔好,
破後私自還款當然違法外,
銀行及財仔私下有聯系;
一知你有還一間之後,
其他就會蜂擁而至追數,
到時你真一身蟻.

請問樓主急在那裡?

我提醒樓主:
急者,urgent 也,即係要在一兩天解決,為之急!

重有:http://hkiva.org/forum.php?mod=v ... highlight=%E6%80%A5

老實講,我睇來睇去;都唔知點解你個情形係急。

------------------------------------------------------------------

又,可能又有人要…
日本網落通和cashing pro
cc1234 發表於 23-8-2015 10:25
其實個兩條數,我都打算繼續還,我只怕破產主任個邊有問題!因為我睇返好多ching c姐,開完個個債權人會議 ...

主任都未覆你唔好自己攞黎驚先,假切(只係假切)真係有法律上問題,你日日擔驚受怕又有咩用?漏報只係無心之失,對你又唔會有任何好處,不如收拾心情等主任回覆你仲好,另外你漏個兩條係咩公司數?你就算還佢地都唔會收,咁做就可能真係犯法,有時候唔洗諗得太灰
其實個兩條數,我都打算繼續還,我只怕破產主任個邊有問題!因為我睇返好多ching c姐,開完個個債權人會議之後要去環聯份報告,怕見到有呢兩條財仔數。所以才打算告之破產主任先!但宜家又驚唔知會唔會做成欺騙!好煩呀!我個c爺又乜Q都唔理,話唔知,唔清楚,唉!宜家反而想自殺死左佢算啦
頒令之前,可以修改負債項目,頒令後,真是沒有頭绪怎樣去做。
若4年後,還錢,要付4年利息。
你最好,盡快向 or 交代清楚,要有白纸黑字,也一樣要向另一邊交代清楚,也要有 白纸黑字支持文件。
問題在於,你上庭前,漏報資料。
請問有無人可以解答我,我真係好驚呀!
萬分感謝你cc4321, 我已經fax左比個破產主任,申報反呢兩條數比主任知,因為佢同我對資料時問過我,在3-6月期間有無借過錢,當時我話無,因為真係唔記得,之後自己搵返D文件,先記得我在4月借過$20000, 但4月分亦還第一期,而我就在7月1日入紙的,咁樣會唔會做成欺騙成份呢?我真係好驚要坐監