破產聯盟

查看: 3003|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

頒令個日我去唔到請問可以點申請改期?

大家好,真係好久冇上來了。之前問左好有關老破的事先謝謝大家解答。

之前入左表,已經在8月尾會頒令,呢幾日親人可能會按左層樓去幫我 (佢地考慮緊)

我怕時間未必足够,甘我想請教下有咩方法可以改頒令期?  (我自已申請就得了,唔洗中介)

改頒令期有咩流程? 機會大嗎?   

先謝謝各位C HING 解答!
推薦

條數愈大愈易傾。有個欠幾百個,結果10%定20%。。。
都唔明呢d人有咩牙力!!!btw,Richard 好多年前用8號仔同幾間大野開間internet 咩咩公司,當時教主未出iphone,成行蝕到pk.間subsidiary(幾間大野joint)結果唔願找數。最後科左10%算數

我都係。我19年前,借左幾10億去買天安門同長城,想搞 theme park!結果…  發表於 17-8-2015 19:17
回復 支持 1 反對 0

wush 發表於 18-8-2015 02:17
謝謝解答,而加GE問題係,延期途徑到而加我都未知。

頒令個日先去高院同個官講?

1 頒令當日,上庭可通知法官你唔想破住.
2 事前可搵主任.
如果你唔想上庭,應該早D CALL 主任請示意見.

最後,你搵左律師同顧問==無搵.不如一早唔俾錢佢地,自己搞好過.
http://www.oro.gov.hk/cgi-bin/oro/search_c.cgi
你可以CALL 佢地,如果嫌麻煩,可以 EMAIL...照計佢地會係5日內覆.

如果我係你,當然搵左主任先喇.因為呢d野 愈早做愈好.早d 了結件事.
flypig 發表於 17-8-2015 18:29
就咁!!家人清數,唔係豪氣地話你要幾多。
而係話家人願俾幾多。我朋友試過傾5成,銀行唔制。結果都要老破 ...

謝謝解答,而加GE問題係,延期途徑到而加我都未知。

頒令個日先去高院同個官講?

定搵主任?

定有部門負呢D CASE ?
admin 發表於 17-8-2015 08:50
樓主一日人工實係過 萬啦。所以唔告得假。

3 個月,一張卡利息都有幾千。加埋都幾皮!

板主你誤會了,搵呢份新工對我黎講唔易,對新人黎講請假太多上司會面黑。人工返5日,份糧都有20K 所以我好好珍惜呢份工。俾人話2句就算數(自已知自已事)

好在呢個月我有一日補假,呢日就係要一日搞掂佢可以順利延期,跟住邊打工邊還錢俾我親人
flypig 發表於 17-8-2015 18:29
而係話家人願俾幾多。我朋友試過傾5成,銀行唔制。結果都要老破 ...

只好同佢還價傾下,比佢lam小D啦
而係話家人願俾幾多。我朋友試過傾5成,銀行唔制。結果都要老破。但人地收7/8成,或者收十足但免半年息都唔係唔可能。總之開天殺價。。。good luck
你延期同家人商量都要快D啦!
D利息好襟計
其實唔關破處主任事, 你同高院申院申請,果日庭你一定要上,
到時個官會問你係咪破產, 你可以即時切消申請或 將你情况同個官講要求延期

呢幾日親人可能會按左層樓去幫我 (佢地考慮緊)

樓主,我唔知你詳情,不過,真係考慮清楚。
wush 發表於 17-8-2015 04:09
因為一至五我要返工,我係度諗可唔可以寄信俾個法官,(張野有個官GE名,仲有我會延多3個月)
好怕唔得 ...

樓主一日人工實係過 萬啦。所以唔告得假。

3 個月,一張卡利息都有幾千。加埋都幾皮!

一日唔得閒,就幾皮。真係分分鐘幾10個上落!

---------------------------------------------------------

樓主,告假去啦。你唔怕利息,都怕人追上門啦!
同埋要延遲頒令,好重要既程序黎,你都係打去問左先好d
三個月咁耐未必應承你,需知你申破後冇人追你數都賺左,仲有三個月咁多,又未正式受破產人士身分影響
延期大把人試過。但人地有procedures.
你唔應該自己發明個方法。你call主任睇佢點講先。
你有無contacts?係破署個site有得搵
Alex2233 發表於 17-8-2015 02:31
去高院都得,我見過有人上到庭才要求法官延期,
提出到理由,法官即刻場批准,延多兩個禮拜聆訊(好易話為 ...

因為一至五我要返工,我係度諗可唔可以寄信俾個法官,(張野有個官GE名,仲有我會延多3個月)
好怕唔得
去高院都得,我見過有人上到庭才要求法官延期,
提出到理由,法官即刻場批准,延多兩個禮拜聆訊(好易話為的樣子)
你call 主任,叫佢停