破產聯盟

查看: 2207|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

求救,求救!

我啱啱排左期得破產,fax曬比各大公司,但問題係我7月3日借左welend$50000去還card數,但係用黎填數,同起澳門輸曬。佢地今日打黎話可以報警告我,要我即刻還錢…我話就算問朋友借都無禁多還倒,佢地話睇下幾多先,下星期一要再打比佢地wo,我有乜解決方法?
如果黑財,有權貼街招,而我唔知wexxxx有幾黑。電話滋擾必有。勸你早同屋企講。紙係包唔住火的
你重唔重身做人就另一個話題

最緊要法律上你冇犯法,就唔洗怕佢兇
明白明白,但希望真係可以過倒呢關,我會重新做人
Lunlun991 發表於 5-8-2015 21:01
錦如果係既話我可以點做,如果佢地告我

人地做呢行,告唔告得入都心裡有數

你真係以為佢會告你?口頭嚇你就走去還,
唔怪得之咁多債仔呈請破產果段真空期,浪費彈藥去還錢

原來真係有呢類水魚,十個有一個嚇到,都收多一筆數,比老細插少d

冇證據既話張傳票都係廢紙

浪費佢自己控告費,蝕上加蝕笑呵呵

佢真係出到信告你就真係大鑊啦,
證明佢有十足把握,一般心裡知道告唔到,點會浪費資源告

你聽佢9up

果d三線

十個收爛帳時,或者面臨破產既爛賬

九個都會兇債仔話告佢,唔好聽到個告字就嚇餐死

呢個社會人人都有提出控告既權利,告唔告到咁解次麻

樓主,我而家都好想告你,告你太天真,太林善

告得入先得架。

佢告你都要起訴費同資源

同佢講,拆穿你籠野啦,有證據你咪告,唔告正衰仔
錦如果係既話我可以點做,如果佢地告我
你冇位比佢入,佢告你唔到就得

但你無權控制佢玩拿渣手段,例如煩你,打去公司踢爆你

呢d真係冇得搞,你走佢數做初一,佢發爛渣做十五

只可以忍,忍到頒令日
唔該各位既意見,但我想問,佢地話會報警告我,係會寄信比我定會上門穩我,因為唔想比屋企人知。

如果你係正式入紙破產前借,唔需要怕佢,基本上好難告你

三線淨係識用呢招,就係想嚇你,少d壞帳,你又受佢嚇果下先搞笑
企硬d兇番佢轉頭,我已經入左紙,法例上唔需要直接還比你,有乜就搵破產署,會全權安排

告我,你告乜7呀,用邊條罪名呀?

你借錢俾我果陣我又未申請破產,亦無任何破產打算,亦冇用假資料借錢

你自己肯借比我,商業決定黎架喎,我又冇厄你借,迫你借

搵到條罪名入我先出聲啦7頭,我而家排左期上庭,已經入左破產程序,法例上都唔可以私底下還錢
7月3借又如何

你都係近幾日先申請破產,即係7月尾

日期次序合理,冇問題架喎

你7月3號無意圖破產

到你輸晒囉,7月20號深思熟慮覺得還唔起啦

過幾日再去破產,無問題,最緊要冇位比佢入就得,話知佢靠嚇叫你還,入左紙,一樣唔洗理佢

至怕就係

例如你7月3號入紙

7月5號又去借一筆,鐵證如山冇得你懶
你幾時入紙架。。入咗紙不可以再借的。。
破X佐 仲可以去借$ 一定要還 俾人告硬