破產聯盟

查看: 3512|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

想知交文件同傾生活費,是否同一日?

唔好意思,太多嘢問,因為星期二就到大日子,好緊張,又怕頒令唔成功,呢兩日諗到都無覺好瞓!!
scs79779 發表於 17-6-2015 15:48
我頒令後就收到信,叫我聯絡外判,約左下星期2見,(帶齊文件)。咁係咪即係當日只交文件? ...

通常係....但如之前所講,呢D 係外判的處理手法.佢想點都得.所以,你應該CALL 佢地...去CONFIRM
我頒令後就收到信,叫我聯絡外判,約左下星期2見,(帶齊文件)。咁係咪即係當日只交文件?

如果頒令後只係暫時做緊份part time 5-7千左右 (頒令前有份正職)

咁會唔會照約我傾生活費?定係直頭會唔同我傾?

因為幫我計個生活費,等我第時搵到份正職有個限額參考下
呢D野無一定架.間間外判做法唔同,同一間外判都要睇番自己 SCHEDULE 喇,........
呢期生意好,就耐少少.........
並非位位須傾生活費.

據你資料主任或外判已約略知你收支,
如你收入低或失業 , 傾乜  ?

一般交文件及須傾生活費非同一天.

但九十年代.
昔日時候,
頒令,交文件,傾生活費皆在一天內(半天)完成.
現今多人申破;
主任工作繁重才有"交文件"及"外判"此回事.
nelson_cml 發表於 9-6-2015 07:00
成10個月先傾生活費?
小弟6月19日傾債權人會議,咪年尾先傾生活費?
仲有我要換車牌,但10年車牌要800蚊

車牌係咪工作需要?係就換左先,到時最多都係補番條數者
tony_yim123 發表於 8-6-2015 23:16
6C會打俾你, 至於生活費方面無甘快知道, 以我CASE 即日知跟邊個主任, 如果係俾左外判大約4-5個月左右知道會 ...

成10個月先傾生活費?
小弟6月19日傾債權人會議,咪年尾先傾生活費?
仲有我要換車牌,但10年車牌要800蚊
系咪等到開完債權人會議先換好D
原來交文件不是傾生活費同一日㗎,咁我係失業,咁使唔使俾日常開支單據?
6C會打俾你, 至於生活費方面無甘快知道, 以我CASE 即日知跟邊個主任, 如果係俾左外判大約4-5個月左右知道會開債權人會議, 但只係通知你左外判跟, 可以唔上去開會,但都係先問左主任., 當知道係外判跟時,我既CASE係上年7月領令, 今年5月尾先上去外判傾生活費.
現陼段應該存起收入和日常生活開支單據, 以作日後講數.
但明天係6c代上,咁我會幾時知頒令成唔成功?是否要知頒令成功才打電話,多謝解答
willbegood 發表於 8-6-2015 21:02
還有,明天上庭了,但仲未收到邊間外判嘅信?

你明天成功頒令後,打比信上既主任,問佢邊個跟。
你可以用十樓外的電話打內線
還有,明天上庭了,但仲未收到邊間外判嘅信?
有無人覆丫!