破產聯盟

查看: 2637|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

等緊上庭解凍戶口但早出糧唔見過數,急問

23日先上庭解凍戶口,點知今個月早左出糧

戶口個可用結餘雖然仲有幾十蚊顯示,但網上銀行已經用唔到⋯⋯
本身應該今日過數但唔見錢

1. 公司算大係AUTOPAY,應該係過唔到數???
2. 今個月有BONUS加埋有萬四蚊,但我之前入紙申破時支出寫得萬一,咁係唔係解凍左佢都只係會俾我拎萬一定可以拎晒???

追返POST見到有位CHING有個好似嘅CASE,不過睇完都唔係好肯定⋯⋯
感謝解答!!!
多謝解答!!!!

希望一切順利,前面仲有幾關⋯⋯
keikimassu 發表於 17-2-2015 17:25
多謝Ching 搵返個貼俾我,其實我都睇過
不過始終case by case, 新戶口我又開唔切,因為放完年假星期一都搞 ...

你都申左臨時 UNFREEZING LETTER .... 無咩好驚.
驚彈票要同公司解釋姐.

唔彈票,FREEZING 左,無問題,你下星期就即 DRAW 錢.
如果彈票,公司最多入過.

希望你收到錢過年喇. 香港宜家咩都要$$$$$, 過年更加要 $$$$$

GOOD LUCK!!!
多謝Ching 搵返個貼俾我,其實我都睇過
不過始終case by case, 新戶口我又開唔切,因為放完年假星期一都搞臨時解凍

希望拎得返啲糧
keikimassu 發表於 17-2-2015 11:46
其實我係女仔
BTW我公司係有自己site一個finance section,總部又個finance section
都唔知搵HR定點,又唔 ...

http://hkiva.org/forum.php?mod=v ... &extra=page%3D4
其實我係女仔
BTW我公司係有自己site一個finance section,總部又個finance section
都唔知搵HR定點,又唔知點講

諗住聽日放早去銀行問下
keikimassu 發表於 17-2-2015 10:16
下?咁大鑊?

但我去櫃員機見到可用結餘仲有錢

你去COUNTER 拎 一紋再入番兩紋 試下得唔得
得就無事.....
下?咁大鑊?

但我去櫃員機見到可用結餘仲有錢
用你美男計搞掂個會計,叫佢 下星期3先好入票...
原因???? .....因為 同銀行有D 拗撬(ARGUE),怕會計姐姐一入數就會俾銀行充公食左.....
樓主,不如叫公司 hold 住。我怕你D錢被銀行充公!
因為我公司係總部出糧,我都未知佢會點出,但其實我下星期一都上庭解凍

唉早知去永0開個戶口啦…
又早知寫大少少個支出啦
1. 我個時係autopay唔得,入票先入到
2. 拿到幾錢係睇你將一次解凍信判可以拿幾多,當然,只會少、唔會多過個時你寫的數