破產聯盟

查看: 4124|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

下星期上外判傾生活費啦 幾個問題

因為果日搞銀行解凍順便問過佢 佢話計過應該要還錢 我話我養4個人啵 三個大人一個小朋友 政府話貧窮線一個人3500 仲要系幾年前既數據 跟住佢又講一大堆野同我兜圈 之後就扮無野話佢地就算唔使還都只會批你份人工 生活費最多只會同人工一樣 唔會支出高過收入 我問點解 佢話因為破產唔可以問人借錢 所以你點會可以收入比支出低 啲錢系邊黎? 問題系點解人地話有啲主任幫佢填到支出比收入多 咁如果真系好似佢講咁樣 我覺得佢地咁講就只系因為方便佢地討價還價 方便每年加人工食埋你果份
而家真系煩到成日失眠 唔通養3。4個人你比萬2蚊我生活咩 唔通破產真系連出下街行下都唔得?系街邊食粒魚蛋都唔得?老實講 我無拍拖 亦唔敢比人知我二十二就破 我真系搞到無咩勇氣追女仔 有對象但因為破產令我卻步 唔通4年就咁過?
推薦

樓主說: ["二十二"就破 ,真系搞到無咩勇氣追女仔]

如斯"田地",祇是"事主"一手親力親為做成.能辦申破之勇力夠不少咯.

301亦幫助過一19歲少年申破(千真萬確),
今年25歲已解破一年後的他,
已在一間大公司工作,
祝福佢今後幸福快樂 !

回復 支持 1 反對 0

樓主, 你要解釋得到你生活費開支係點解可以多過你收入先得架? 因為你搵10,000, 但何來洗到15,000先? 剩低個5000係邊度黎?
其實,如果主任已經講最多比你入息同生活費一樣有咩問題?  唔洗你還錢仲想點?  莫非,你想破處會補貼生活費比你?  唔明樓主你擔心咩?
最重要都系想知如果佢批既生活費太苛刻我可以點 要點樣反對 手續系點
但我牙媽既錢關我咩事?十幾個又唔系多 牙媽又無做野 一個家庭有十零萬多嗎?唔通我媽五十幾歲人户口一個仙都無咩 大吉利是講句 有咩三長兩短做白事都要啦
喂!!!你屋企仲有十幾個,人地未必批你架。
要3C.
flypig 發表於 2-12-2014 18:15
1 如果我係你,一係硬食
2 如果唔願意,就死口話真係唔夠洗.準備問人借同申老綜.睇佢點講. ...

越講越擔心 唉
死就死 一系玩大佢
硬食一次容咩易以後長食長有
就算官判我輸 都起碼比佢知我唔系咁易話為
加上我真系証明到我家姐有精神病做唔到野 佢個仔同佢日日系我屋企食住訓 屋企已經無錢啦 得返十零萬
如果佢生活費要cut我既 咁我使咩做野姐 4人家庭綜緩都有我人工咁多錢啦

1 如果我係你,一係硬食
2 如果唔願意,就死口話真係唔夠洗.準備問人借同申老綜.睇佢點講.
masaki 發表於 2-12-2014 13:55
如果三大一細唔係你父母, 老婆同你個小朋友,
好sure唔會比你供養費囉

咁唯有等官判
如果三大一細唔係你父母, 老婆同你個小朋友,
好sure唔會比你供養費囉
可能唔可以私下還。不過親友願意外判吹唔漲
唔比還咁邊個肯借牙 呢個都唔緊要 最重要既系生活費唔知會唔會留難我
flypig 發表於 1-12-2014 21:18
破產可以問人借錢,只要借時通知對方自己破-ing. That is fine!

不過好似不能私下還依d新數
破產可以問人借錢,只要借時通知對方自己破-ing. That is fine!