破產聯盟

查看: 1266|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

舊有銀行有欠款再保留戶口

我想話如果舊有痕生講到我仲差佢皮幾嘢,我想保留返個戶口原因唔想搞到馬會要修出糧戶口,我假如返工出咗糧會否被扣起薪金?
推薦
此外,所有閣下使用上述賬戶進行之交易,包括但不限於「現金分期」計劃及「簽賬及消費分期」計劃或仍未進誌之賬項,閣下仍須負責清繳。另外,本行支取閣下於本行其他有結餘之戶口,以作為綟付上述賬戶之部份或全部欠款。
回復 支持 0 反對 1

推薦
你欠痕生的錢呈請書上無報咩?
只要是普通的儲蓄戶口,有解凍信都可以保留。
頒令後銀行唔會私下扣款,因為頒令後唔可以私自向任何債權人還款,否則雙方都犯法,會被檢控。
回復 支持 1 反對 0

flypig 發表於 8-7-2014 15:15
我等緊中六合彩頭獎,中左要上馬會登記,一定搵你呀.
馬會出糧戶口,可唔可以轉新銀行??? ...

抖暑唔想搞姐,8月應該返快活谷上堂,收220
kumiko1030 發表於 8-7-2014 10:50
我律師係寫晒大數,但佢係唔包嚮大數入面

即係你無到上去???
無就要通知主任/外判.佢地話無得搞?? 就再去金管局投訴. 出個E貓睇下有無料到.
總之全世界最大的政府數,
跟住就 破產者..
其他咩大耳LOAN,BANK, 2/3線財務,3姑6婆全部無得找......
kumiko1030 發表於 8-7-2014 13:02
唔係馬會戶口,我係馬會員工=-=" 我指係馬會返兼職的出糧戶口,我返馬場架我係幫人打飛,得閒嚟搵我我嚮喜 ...

我等緊中六合彩頭獎,中左要上馬會登記,一定搵你呀.
馬會出糧戶口,可唔可以轉新銀行???
flypig 發表於 8-7-2014 12:40
馬會戶口??你CUT 左佢喇...

叫你阿媽借個人名算數....

唔係馬會戶口,我係馬會員工=-=" 我指係馬會返兼職的出糧戶口,我返馬場架我係幫人打飛,得閒嚟搵我我嚮喜馬當先同永勝冰室隔離
馬會戶口??你CUT 左佢喇...

叫你阿媽借個人名算數....
唔係第時你有個馬會戶口,有TRANSACTION你仲麻煩
失敗者 發表於 8-7-2014 01:08
你申請破產時已經要寫埋入去,如果唔係就算頒發左令都會比銀行追,因為你無張有關欠債已人申報埋變上小心比 ...

我律師係寫晒大數,但佢係唔包嚮大數入面
你申請破產時已經要寫埋入去,如果唔係就算頒發左令都會比銀行追,因為你無張有關欠債已人申報埋變上小心比銀行追你數,如果你係有申報到就唔怕,因為會保障你免比銀行或一線財務追數,信用卡方面你可以問佢全部數幾多佢實會講
人工若是凍結左都可以向破署申請要返。我凍結着两期糧。
咁我都冇咁驚=-= 我最怕一個月得幾百蚊人工都俾人扣咗/.\
但之後出的糧只系凍結,銀行没有收去。
哦,我那時的信都系咁話,我當時信用卡的上限全部報欠債(因我唔知具體欠幾多)。
"另外,本行支取閣下於本行其他有結餘之戶口,以作為綟付上述賬戶之部份或全部欠款。"系呈請至頒令前銀行會把所有的銀行戶口上繳錢化為0。
sandysoso 發表於 6-7-2014 23:45
若是呈請書無報,唯有見主任時重新再報。

我報的咪就係嗰個咩現金分期囉,主任都話唔可以咁做但佢地干涉唔到銀行
若是呈請書無報,唯有見主任時重新再報。