破產聯盟

查看: 1304|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

入左紙有no,大家係咪都會fax晒比欠債銀行

上星期五法庭批左呈請書有no,今日仍然有銀行追數。 已fax文件比一間,其他就唔得閒聽電話未通知。
想知大家會唔會fax晒比銀行定等銀行自己收破記通知?
推薦
申破寫明,老破者有責任要通知債主...

其實我唔係太明,人地白紙黑字 有要求,點解好多巴打C打都無跟???

其實我都懷疑緊,係唔係原來唔駛,我做多野.
回復 支持 1 反對 0

推薦
係應該有責任通知債主,
在頒令前免對方採取任何無謂行動,
不便祇是自己。
通常律C代辦做埋通知既。
回復 支持 1 反對 0

全程律師跟進。。。都還可以
冇問題啦呢兩日已經冇銀行call,只得星x銀行之前收唔到再fax.而永0就要補fax全份文件。
idpingu 發表於 2-7-2014 22:10
係咪fax晒去客服fax機就得?因為今日係聽恆x追數電話之後同佢講搞左破產fax文件,佢比fax no我。 ...

一間銀行,財務,有唔同部門唔同分行唔同職員.
我做法係打俾 佢地公司,問佢地邊個FAX NO. ,邊個部門,有無邊位同事負責.
SUBJECT 係: 關於XXX 欠債,現通知貴司 已破產.

由於我只欠 3間BANK 數,所以15分鐘之內就搞掂
唔該晒大家意見,我剛fax晒其餘6間銀行。應該明天份fax會pass比有關部門跟。
我都係6C代通各知債主既,呢段時間收數佬完全冇搵過我!!
不過之前我拖左安X兄弟3期數,收數佬都係上左門2次...
第2次咁岩我番屋企撞到正,其實根本就唔洗怕....
佢地最叻咪係靠嚇,我大番佢地轉頭啦
第一時間問佢地咩公司,咩名,收咩數,有冇單!!!
其實一句無錢佢已經吹你唔脹,我話失業根本無錢,又未搵到工,冇計喎!
一係叫你地公司請我,到時我咪有錢還囉!
我至少比你兩個高同大隻丫,唔打得都睇得下啦.....
我話有錢第一時間通知你地啦,你地主要泥比信我,下次打個電話比我先嘛,唔洗白行咁陰公
最後佢地就咁走左喇!

支持  發表於 3-7-2014 07:01
係咪fax晒去客服fax機就得?因為今日係聽恆x追數電話之後同佢講搞左破產fax文件,佢比fax no我。
我搵6c
佢地幫我fax左