破產聯盟

查看: 11834|回復: 32
打印 上一主題 下一主題

昨天見了外判倾生活费

昨天見了外判倾生活费,單身,人工12000,租屋,每月還1000,坦白承認洗晒花红,外判話可分期還,全程會面外判主任都有錄音,會面後鬆一口氣
推薦
生活費果度由入紙果刻都已經計好,以後四年都按住這個標準去增加通漲都應該唔會太留難.
回復 支持 1 反對 0

推薦
我都上了ching那間你xx ,周xx律師樓傾生活費了
感覺上似他們一早定左個還款額叫你還...
因為我所填的支出正常有些位應該是唔得的,佢一點都沒有刪減
例如我填供養父母各寫父親母親$2500一位(本人還與家姐一起住,心唸應該要減好多)
個人膳食$3500   個人交通$1500    個人雜項$500   家庭雜頂$500  差向$330  家庭電話加上網$300
手提電話費照報宜家$250月費
另外還有水電煤 就每一樣計返平均數   
最後個開支大約係申報$136xx左右
交完就講每月還$1200   本人人工是14000

回復 支持 1 反對 0

推薦
supremelok 發表於 5-3-2014 18:19
因為我所填的支出正 ...

我都希望可以好似你咁咁順利…
回復 支持 0 反對 1

推薦
kinpong69 發表於 2-3-2014 07:59
電費單$180,我同佢講夏天會貴D,全年平均$400,政府今年冇補貼,点解還1000,因為自己理虧洗晒花红,其實 ...

30…全部銀行 or 有其他財仔機構呢?
你一開始就知跟外判 or … 先跟主任再改跟外判呢?
回復 支持 0 反對 1

okmyhome 發表於 22-3-2014 19:03
我無C兄咁好彩, 我同外判倾生活费,畀外判咬住, 減好鬼多, 唉

我之前填好既所有野主任完全無睇,由佢黎睇我D水電媒單去實報...佢話因為我父母有做野,所以用屋企其他支出黎幫我報,過程快到基本上無咩點傾
我無C兄咁好彩, 我同外判倾生活费,畀外判咬住, 減好鬼多, 唉
yk168 發表於 20-3-2014 08:15
師兄閣下人工12000, 總開支數都超過萬三, 仲要每月還1千...唔明解請指教...我月尾見外判 ...

佢唔會同你每一項去計去cut,人工$12,000要每月還$1,000即係批$11,000生活費。

我都係呢間跟,不過舊年已經畢業,畢業證書要2個月先有。
禾刀吾明呀?開支大過收入仲要還$刀仲咁開心
師兄閣下人工12000, 總開支數都超過萬三, 仲要每月還1千...唔明解請指教...我月尾見外判
dicky348 發表於 17-3-2014 01:55
後日到我上呢間喇但我人工萬四五到,但開支成18000有多好驚會俾人鬧

我人工萬三,但開支萬8…要罵我咪仲出事??  真係罵??
後日到我上呢間喇但我人工萬四五到,但開支成18000有多好驚會俾人鬧
係,始終每個都想遇到一個好既外判,慶幸我個外判真係算正常,填既開支實報實銷,唔會留難你,算好彩
EWB 發表於 5-3-2014 20:56
其實,我想問你指個人膳食係指你自己 or 包括埋你阿媽呢?  我意思係…可以報埋父母 or … 供養父母個條 ...

個人膳食係只是自己個數    同供養父母都是獨立分開的(我計落呢度).
我無寫到家庭膳食
supremelok 發表於 5-3-2014 18:19
因為我所填的支出正 ...

其實,我想問你指個人膳食係指你自己 or 包括埋你阿媽呢?  我意思係…可以報埋父母 or … 供養父母個條數已包呢?
奇實現在食飯3500唔過份呀
好想快d過個4年…真係好擔心個4年要轉官…
正確時間是今年10月交第一份年報,由頒令第一天計。
C兄~~ 我想問, 你係咪下年先交第1份年報表AR??

師兄,我準備下星期都上呢間傾生活費呀
李xx & 周xx 律師