破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

今日終於做左破產了

今日終於去左做破產, 初時以為上午半日就ok, 結果就攪左我一日
其實我有無俾人呃呢 ??
我去果間6c行做手績, 但佢又帶我去3姓6c度做宣誓
我有問佢點解會咁, 佢話佢地只係做document既野,
唔可以同一時間做埋宣誓
同埋因為我要保留個出糧戶口, 佢地叫我下個week到再宣多次誓,
姐係我又要請多一日假 ??
我又問, 我1月30號會出糧, 問會唔會解唔切凍, 佢又答都會有機會
咁我, 唔通2月要食風 ???
監誓人係要冇利益沖突,個面收你錢同你準備文件,自己又同你監誓自己律師行準備的文件,甘就大件事。
smallcat 發表於 2-1-2014 22:10
律師樓少黑店, 最多係服務公式化

全部搵律師攪破產的都係去A律師樓攪, 然後宣誓會帶你去樓上樓下B律師 ...

係呀, 去左附近d 6c樓呀

尋日去做宣誓就用分2mins到, but等個6c等左我差不多半個鐘
小玲 發表於 3-1-2014 01:06
我今日都去6c度攪完,我上晝去,跟手叫我去永x開個戶口,for月尾出糧用,佢叫我頒令前攞走哂d錢,頒令後要 ...

但你公司有無問你點解你出糧戶口係咁轉黎轉去 ????
我之前都有爬過舊文, 如無理解錯的話, 永x果d好似無咁快凍結個戶口, 所以你一出糧就要拎番出黎
而我就keep回本身個出糧戶口(未欠錢), 好似話係拎住張解凍戶口通知書去銀行做解凍(1次性),
係出糧果日拎番成份人工出黎. (但好似話只可以有一次bank的tansaction)....
我今日都去6c度攪完,我上晝去,跟手叫我去永x開個戶口,for月尾出糧用,佢叫我頒令前攞走哂d錢,頒令後要自己約見主任,然後拎封信再去是但一間銀行開戶口for 之後出糧,其實我都唔知自己理解有冇錯誤?
masaki 發表於 2-1-2014 19:45
原來係咁~~
我幾驚我中左黑店

律師樓少黑店, 最多係服務公式化

全部搵律師攪破產的都係去A律師樓攪, 然後宣誓會帶你去樓上樓下B律師樓或很近的
smallcat 發表於 2-1-2014 18:54
一定唔會係同一間做宣誓的, 一定是分開的, 分開是維持公正性!

原來係咁~~
我幾驚我中左黑店
一定唔會係同一間做宣誓的, 一定是分開的, 分開是維持公正性!