破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

我今天理出左令啦..去左解凍出糧戶口但有問題

我今天出左令.,就馬上去找主任比解凍信我解凍出糧戶口,比左信我,我就去左恒x銀行搞,等左20分鐘,佢就同我講要等一星期先可以用到,,(不是馬上可以用嗎?).同佢話會把我戶口內的錢
cancel左,,變做 0 ,之後先可以用...我戶內的錢點會比左佢扣..?有冇人幫到我呀..............
我打左去恒x問左..佢原來兩天就比我用得番我個戶口...分行d人厄我話要一個星期...
....
之後現在就等交番d欠缺的文件比破產署,就等佢同我傾生活費....
.終於可以放鬆左dd,,,希望快d搞到個生活費啦..

回復 #3 可憐的人仔 的帖子

你打去問返主任,你d錢係咪想用來做生活費(係咪今個月d糧)?

問下唔洗死,主任唔比...你都得個明白,你唔問...銀行當然想扣留等分錢.

你而家打去問...你唔有蝕低.最多結果都係攞唔返...你明唔明?
原帖由 可憐的人仔 於 2009-4-8 02:43 發表
我有欠佢呀..不過唔係出左破產令,佢唔可以扣我錢嗎?

佢地能想俾d麻煩你啫.........我諗
我有欠佢呀..不過唔係出左破產令,佢唔可以扣我錢嗎?
原帖由 可憐的人仔 於 2009-4-8 02:31 發表
睇左都係唔明...我係找破產主任出的開戶信用番舊戶口.,但恒x銀行都話要等幾日..都唔知點好..我係唔係再打比主任問?

你身有無爭呢銀行呀?
睇左都係唔明...我係找破產主任出的開戶信用番舊戶口.,但恒x銀行都話要等幾日..都唔知點好..我係唔係再打比主任問?