破產聯盟

查看: 3190|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

轉台出機

pcxx 台話有個優惠係用公司名義登記 402元/月 簽24個月 出一部 "s4"  5GB 流動數據用量.我而家心郁郁.
% W4 T" l& q" p- |想問下價錢是否合理, 大家可否俾D意見? , T& k1 t4 D; g* p! y  v# H
MEIMEI 发表于 6-5-2013 09:25
. W  O; P) g' G+ }( N7 p, gnote 3 幾時有?

3 o, i% S5 P- b$ I7 E我都唔知~~~我估年尾~~~
japanesegirl 发表于 4-5-2013 22:05 1 D7 v  |4 W+ [( ^
我等 NOTE 3~~~~
. s' V2 I: D2 c/ C, O
note 3 幾時有?
MEIMEI 发表于 4-5-2013 09:03 # Q. R- K* X9 R8 U3 l
多謝溫SIR意見

" n( \0 ~, G2 `1 d& b1 r我等 NOTE 3~~~~
温sir 发表于 3-5-2013 19:47 0 U, c, |: _, u
無約都0K,因為5G流量,月費間間差唔多,  A, I8 v6 I( U& p: M' E
無預繳咪當供2年分期囉!
: f/ W0 x. a. S4 N" @
多謝溫SIR意見
MEIMEI 发表于 3-5-2013 09:24
3 r  |' q9 E+ x$ i1 v- m8 m我而家已經無約, 佢呢個plan勝在唔洗預繳. 佢話行4G網絡, 不過要用公司名登記.  如果唔係就要用信用卡.我 ...

6 L, k: m8 n! E1 Q' N: x無約都0K,因為5G流量,月費間間差唔多,
  q7 w5 f; s5 T3 x5 \. q& _無預繳咪當供2年分期囉!
casualking 发表于 3-5-2013 01:31 2 |4 s; p8 D6 C9 v- b8 f* A
美美姐遲D出痲..可能送電/叉座/套....問清楚先....如合約到,轉號碼用儲值咭先用最低月費 ...

. }$ X# H& b8 qcasualking兄, 我而家用緊72元電X數碼, 呢排係公司講電話都成日斷線, 都唔知係我個電話舊定網絡問題.
本帖最后由 MEIMEI 于 3-5-2013 09:26 编辑 ) f8 V8 F8 N/ T$ b) \* p6 p- |
温sir 发表于 3-5-2013 08:51
! j( `& k( n5 b唔一定公司優惠,我都有2次電話叫轉,"月費/流量/合約期都係一樣。"
: G% q7 N( ?: g& ~. y0 U電訊公司用新機氹人改有限上網嘅計劃 ...

: \4 h) k# d2 F$ A我而家已經無約, 佢呢個plan勝在唔洗預繳. 佢話行4G網絡, 不過要用公司名登記.  如果唔係就要用信用卡.我睇過其他電訊公司都要400元再加其他增值服務(幾拾元). ' {6 E/ z. d% s- m! l) P9 ?; o! i
唔一定公司優惠,我都有2次電話叫轉,"月費/流量/合約期都係一樣。"
; l5 }( H+ G4 A: |( J! T電訊公司用新機氹人改有限上網嘅計劃之一。
6 d. l/ i) _+ z$ i3 l; P2 Y& K
* i# k9 {; a' X$ J  t$ m$ B睇你而家嘅無限上網合約期仲有幾耐,差不多到期就可以考慮轉。- B7 v; G% H; a/ ^$ ]0 m
我自已就等合約到期至諗。
美美姐遲D出痲..可能送電/叉座/套....問清楚先....如合約到,轉號碼用儲值咭先用最低月費,3仔我識人,但我仲未問佢....
MEIMEI 发表于 2-5-2013 11:01 + w4 i( v0 ~& u5 @) _
thankyou 天帝兄.頭先個sales來電講: 免一個月. 轉台客戶 5GB 計劃平均月費只需 $387.0 (全包)
7 B+ E2 |; z( }( m9 S$ U- Q
/ @( A: x0 i2 Z* m ...

; X8 e( X3 q+ b7 Z& X! s1 _但 合 約 拖 足 兩 年 , 而 且 $387/月 刀 係 貴
本帖最后由 MEIMEI 于 2-5-2013 11:06 编辑 $ p1 r5 p* G+ Y( x. [& _# [
天帝 发表于 2-5-2013 10:37 9 Q- {1 N9 ^# G$ {5 |: a& Z
$402/month 貴 D 喎
% [$ R: o3 r3 s" D$ }
thankyou 天帝兄.頭先個sales來電講: 免一個月. 轉台客戶 5GB 計劃平均月費只需 $387.0 (全包)
4 d7 F( H; L" [
  j5 O% i# W7 Z7 N% K
$402/month 貴 D 喎